Părinți de nota 10

Nașterea prin cezariană în Olanda: Când am văzut asistenta cu paracetamolul, am spus în sinea mea că nu gândește normal

Adina Neagu, o româncă care a născut în Olanda a povestit cum decurge o naștere prin cezariană în această țară. Acolo a venit pe lume cel de-al doilea copil al familiei, după o naștere pe care o numește traumatică, la un spital privat din Bacău (România). Mai jos, vă invităm să citiți povestea Adinei, așa cum a scris-o chiar ea și a fost publicată de pagina specializată totuldespremame.ro.

„Cea de-a doua naștere a mea a fost în Olanda, la Spitalul Erasmus Sophia din Rotterdam. După o naștere traumatică la o clinică privată din Bacău, a doua sarcină și naștere le-am avut în Olanda. Din cauza istoricului medical al primei sarcini (sângerări și cerclaj), am fost supravegheată de medic pe toată durata sarcinii. Aici, la sarcini normale, supravegherea o face o moașă, iar nașterea poate avea loc acasă, dacă alegi asta este un lucru absolut comun aici.

Sarcina mea a decurs fără probleme, în general. Am fost programată la naștere prin cezariană la 40 de săptămâni, într-o luni, dar sâmbăta de dinainte, pe la 19 seara, a început travaliul și am plecat la spital (după ce am sunat și m-am consultat cu personalul). Aici, ambulanța nu vine decât excepțional, daca nu te poți deplasa, și dacă vine și constată că nu era cazul să vină, plătești deplasarea, care costă câteva sute de euro.

Bebe a fost verificat – fetița era liniștită și dormea, eu aveam doar membranele fisurate. Mi s-a spus că voi face cezariană a doua zi dimineața dacă pot aștepta, dar, dacă am dureri mai devreme, pot cere să se adune echipa în timpul nopții, deși poate dura 3-4 ore să fiu pregătită și ar putea fi prea târziu.

Citeste mai mult pe odoras.md