Părinți de nota 10

Violeta Alexandru: “Alocațiile mărite vor fi plătite fără nici o zi de întârziere. Las PSD fără subiect”

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, joi, că alocațiile copiilor, mărite de la 1 septembrie cu 20%, vor fi plătite la timp.

Conform ministrului muncii, plățile se vor efectua mai întâi pe carduri, începând cu data de 8 septembrie. “Alocațiile mărite (prima etapă) vor fi plătite fără nici o zi de întârziere. Cupoanele sunt gata, transferurile sunt făcute. La alocații, plățile se fac, mai întâi, pe carduri. Începând cu data de 8 pentru că în primele zile ale lunii autoritățile locale au de transmis o serie de informații”, a notat Violeta Alexandru pe contul său de Facebook.

“Ultimele verificări, totul e în grafic. Las PSD fără un subiect (întârzieri la plata pensiilor și a alocațiilor mărite) din care spera să mai câștige niște puncte în alegeri. Așa gândesc ei, cei din PSD – s-ar fi bucurat să nu reușim să ne încadrăm în termen cu toate procedurile necesare, de la rectificare până la prima plată. Indiferent de impactul asupra oamenilor, ei s-ar fi bucurat dacă aș fi întârziat o zi”, a mai precizat ministrul muncii.

Din 1 septembrie intră în vigoare majorarea cu 20% a alocațiilor pentru copii, aceasta fiind o primă etapă din calendarul de creștere.

Copiii cu vârsta de până la 2 ani primesc 369 de lei, ceea ce înseamnă un plus de 58 de lei, în timp ce copiii și adolescenții cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani vor primi 185 de lei, adică 29 de lei în plus față de cât au primit până acum.

Loading...