Părinți de nota 10

Tatăl celor doi frățiori, despre ultimele clipe de viață ale copiilor: „Vomitau, nu aveau febră, dar transpirau”

Ultimele clipe trăite de cei doi frățiori morți la Iași au fost povestite de tatăl acestora, Valentin. Tânărul a venit duminică din Germania, unde lucra, distrus de durere, ca să-și îngroape băieții: „Respirau greu, nu aveau febră, dar transpirau!”

Valentin, tatăl băiețeilor morți în Iași, după ce au mâncat struguri, a aflat în Germania că s-au stins copiii lui. Tânărul muncea acolo ca să strângă bani, să renoveze casa din țară. Cei doi frățiori, de un an și jumătate și trei ani, au murit după ce au mâncat struguri din propria curte.

Tragedia s-a produs într-o familie tânără din comuna Coarnele Caprei. Mama, Roxana, e distrusă de durere. E e cea care a sunat la 112, sâmbătă seara, târziu.

Tatăl, Valentin, era plecat în Germania, la muncă. El a vorbit luni despre ultimele momente din viața fiilor lui, așa cum i-au fost povestite de Roxana: „Ei au mâncat struguri din grădină. De la aia a pornit, din cauza aia. Seara, în jurul orei 5 au mâncat strugurii.

Pe la 8 le-a dat tochitură țărănească. După care dimineață, la 4, s-au simțit rău. Vomitau, nu aveau febră, dar transpirau. Respirau greu vomitând, au băut câte o guriță de apă, plângând. S-au liniștit la un moment dat și au început să doarmă pe ea. Au dormit până la 11.”, a spus Valentin, pentru Observator.

El spune că niciodată nu a stropit nici via nici fructele din grădină, nu știe de la ce i-au murit băieții.

Sâmbătă seara, băieților le-a fost tot mai rău. Atunci a sunat roxana la 112. Din păcate, copilul de un an și jumătate a murit în curte, după 45 de minute de resuscitare, iar băiețelul de trei ani a murit la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași la câteva ore distanță, în urma unui stop cardio-respirator.

Autopsia va stabili cu exactitate cauza morții celor doi frățiori, dar indiferent de motiv, în urma lor doi tineri părinți au rămas distruși de durere.