Părinți de nota 10

Laura Cosoi despre experiența celei de-a doua nașteri naturale

Laura Cosoi a născut pentru a doua oară o fetiță sănătoasă. Vedeta a ales tot nașterea naturală și a povestit pe blog cum a fost experiența sa.

„Stau si o privesc si nici acum nu-mi vine sa cred ca langa mine este Vera, fetita noastra, sora Ritei, care a venit pe lume pe cale naturala, pe 15 august 2020, la ora 8 fara 8 minute seara, in zi mare, de Sf. Maria. Am avut emotii uriase si inca ma simt coplesita cand ma uit la aceasta minune, fetita noastra cu pielea roz-trandafirie si cu cel mai delicat parfum din lume, cel de bebelus. Ne bucuram ca suntem sanatosi si ca totul a iesit asa cum ne-am dorit!

Cu maaare entuziasm asteptam momentul ca Vera sa vina pe lume. Insa, cu cat eram eu mai cuprinsa de adrenalina, cu atat ea parca se linistea, isi facea un culcus confortabil in burtica si se odihnea. Asa ca am avut sentimentul ca va mai dura pana vine pe lume. Apoi, pe 14 august, pe seara, in jur de 22.30, mi s-a rupt apa. N-as fi vrut sa merg imediat la spital, cu atat mai mult cu cat nu aveam nu stiu ce contractii, dar la recomandarea medicului, Dorina Codreanu, ne-am indreptat catre maternitate. Asta pentru ca – data fiind situatia cu pandemia – trebuia sa trec prin triaj, apoi sa fac testul Covid si formele de internare. Iar daca totul s-ar fi petrecut la fel de rapid ca la Rita, poate ca nu ar fi fost timp pentru toate. In plus despartirea de Cosmin avea sa fie lunga pentru ca din pacate nu a putut sa fie langa mine, fizic, asa cum s-a intamplat data trecuta.

Asadar, ne-am urcat in masina si am pornit spre maternitate

Cu kitul de celule de la BabyStem la mine, cateva schimburi pentru Vera si gentuta cu cosmetice. Dar cu toate emotiile, nu am vrut sa ratez un lucru care va fi peste vreme o amintire extrem de emotionanta pentru familia noastra: am facut un jurnal video al tuturor momentelor importante din aceste zile – plecarea de acasa, ganduri surprinse in travaliu, venirea Verei pe lume, primele clipe de viata si din nou acasa impreuna, ca sa facem cunostinta cu tati si cu Rita.

Cand am ajuns la spital nu am avut contractii foarte puternice, asa ca m-am gandit ca mi-ar prinde bine sa fiu odihnita si cu energie pentru ceea ce va urma, cu atat mai mult cu cat Cosmin nu era langa mine sa ma ajute dupa ce se naste copilul. Asa ca am ascultat muzica, m-am rugat si am dormit in toate momentele cand nu aveam contractii.

Ziua de sambata mi-am petrecut-o la telefon, cu Cosmin, pe FaceTime si nu am vorbit cu nimeni altcineva. Mi s-a parut un moment intim, pe care doream sa-l traiesc asa cum m-am pregatit pentru el si sa-mi gestionez energia si trairile impreuna cu el. Este foarte important ca, inainte de nastere, sa te pregatesti pentru orice. La un moment dat contractiile pareau ca nu mai progreseaza si mi s-a spus ca, daca nu am dilatatie si nu am contractii de nastere in 24 de ore de cand s-a rupt apa, recomandarea ar fi de cezariana. N-as vrea sa fiu gresit inteleasa: e minunat ca exista si varianta aceasta sa aduci un copil pe lume. Important e ca mama si copilul sa fie sanatosi si nicio femeie nu e mai putin mama daca a ales o varianta sau alta de a naste. Dar cum am nascut o data natural, mi-am dorit foarte mult sa pot repeta experienta, care pentru mine, a fost cea mai frumoasa si plina de insemnatate de pana acum. :)”

Articolul integral aici