Părinți de nota 10

Modă: Cum să te îmbraci elegant şi sexy dacă eşti o femeie cu forme

Femeile cu forme se plâng mereu că le este foarte greu să-şi găsească nişte haine care să le vină bine şi care să le avantajeze. Tocmai de aceea, de foarte multe ori renunţă să mai fie preocupate de ţinutele pe care le poartă. Lucru total greşit! Dacă eşti o femeie voluptoasă nu înseamnă că nu poţi fi foarte sexy. Priveşte-le pe Kim Kardashian, Adele sau Jennifer Lopez. Sunt femei cu forme foarte generoase care, cu ajutorul unor mici trucuri, arată foarte bine.

Un prim pas pe care trebuie să-l faci este să te uiţi în oglindă şi să stabileşti ce parte a corpului tău trebuie scoasă în evidenţă şi care trebuie mascată.

După ce ai stabilit ce-ţi place la tine, este momentul să-ţi gândeşti toate ţinutele astfel încât să valorifici această zonă.

De exemplu, dacă ai un bust generos şi nişte şolduri prea mari, te vei îmbrăca astfel încât să-ţi maschezi şoldurile (cu o pereche de pantaloni sau o fustă de culoare închisă) şi o bluză sau o cămaşă decoltată în culorii vii sau cu imprimeuri (ceva care să atragă privirile în partea de sus a corpului). De asemenea, un colier interesant pe care îl porţi la gât, te av ajuta să distragi atenţia de la şolduri.

Un alt truc care dă mereu rezultate este să-ţi marchezi talia cu o curea.

Fie că alegi o rochie cu o croială care îţi marchează talia, fie porţi o fustă pe care să o accesorizezi cu o curea, o talie marcată te va face să araăţi bine.

Accesoriile sunt şi ele un aliat important. Să nu uiţi niciodată că atunci când porţi accesorii, acestea se văd primele. Aşa că, nu purta inele mari dacă consideri că ai degete prea groase. Mai bine alege nişte cercei candelabru sau un colier.

Nu purta haine foarte strâmte, în ideea că-ţi vor ascude formele, dar nici haine prea largi. Nu te vor avantaja. Poartă haine pe mărimea ta, dar nu alege niciodată pliseuri sau alte haine care dau volum.

Dacă vrei să porţi fuste deasupra genunchiului un aliat foarte bun îţi este dresul gros, mat, negru.

Îţi va subţia picioarele şi te va face să pari mai înaltă. De asemenea, tocurile sunt şi ele foarte importante. Cu ajutorul lor vei câştiga în înălţime şi vei mai pierde în greutate. Însă, alege nişte tocuri care să ţi se potrivească. Unele prea înalte te vor face să pari chinuită.

Nu uita că imprimeurile şi culoriile vii sunt primele care se observă. Aşa că, poartă-le doar dacă vrei ca acea parte a corpului tău să se vadă. Nu ai voie să porţi dungi orizontale, niciodată. Ele te vor face şi mai lată. Poţi purta dungi verticale, te vor înălţa.

Nu ar trebuie să-ţi lipsească din garderobă o pereche de jeanşi evazaţi.

Se potrivesc perfect cu o pereche de pantofi cu platformă. Ideal este ca pantalonul să acopere platforma. Cu acest mic truc îţi vei face piciare mai lungi.