Părinți de nota 10

Scrisoarea deschisa a lui Kate Middleton catre moase

Kate Middleton a devenit un nume in regalitatea britanica prin eleganta si delicatetea care o caracterizeaza, iar in randul mamelor un exemplu de urmat cand vine vorba despre nasteri. Deoarece anul 2020 este dedicat moaselor, ducesa de Cambridge a avut de transmis un mesaj important catre acestea, sub forma unei scrisori deschise. Iata care au fost cuvintele sale.

Kate Middleton a redactat o frumoasa scrisoare despre vizita ei discreta intr-o sectie de maternitate din Londra luna trecuta. Ducesa de Cambridge a petrecut doua zile lucrand in Unitatea de Maternitate Kingston din Londra, conform unei publicatii britanice. Mamica de trei copii, Printul George, Printesa Charlotte si Printul Louis, a vizitat conform surselor sectii antenatale, postnatale si de travaliu, dar a participat si intr-o vizita a unei moase comunitare. Ducesa s-a implicat in proiectul Primii Ani, o organizatie caritabila care subliniaza modul in care ceea ce experimenteaza oamenii intre nastere si varsta de cinci ani ii afecteaza ca adulti. Ea s-a concentrat pe sustinerea acestui proiect de mai multi ani si a convocat un grup pe aceasta tema. Se asteapta sa faca anunturi mai multe pe subiect in 2020. Palatul Kensington a publicat fotografii ale sale in timpul petrecut in spital, care o arata cum interactioneaza cu mai multi oameni din spital, mame si bebelusi, alaturi de scrisoarea scrisa de mana pentru moase.

Scrisoarea deschisa a lui Kate Middelton catre moase
Dragi moase,

“Anul 2020 a fost desemnat Anul International Al Asistentei Medicale si al Moasei, recunoscand si celebrand munca onorabila pe care voi si colegii vostri o faceti zi de zi, pentru a imbunatati vietile celor din jur. Sunteti acolo pentru femei in cele mai vulnerabile momente ale lor; asistati la putere, durere si incredibila bucurie in mod constant.

Munca voastra depaseste adesea ceea ce se vede si lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, recent am avut privilegiul de a asista la o mica desfasurare de forte, petrecand cateva zile in cadrul Unitatii de Maternitate a Spitalului Kingston. Desi nu a fost prima mea intalnire cu grija si atentia oferite de moasele din tara, mi-a oferit o perspectiva mai vasta cu privire la impactul real pe care il aveti asupra tuturor celor pe care ii ajutati.

In decursul ultimilor cativa ani am dedicat o parte importanta din munca mea Primilor Ani – perioada cruciala de dezvoltare dintre sarcina si varsta de 5 ani in care copiii construiesc bazele esentiale pentru viata. Rolul vostru in sustinerea acestei faze critice de dezvoltare se extinde dincolo de sarcina complicata de a aduce pe lume un bebelus cu succes.

Ajutorul si asigurarea pe care le oferiti viitorilor parinti si parintilor nou-nascutilor este pur si simplu crucial. Contribuie enorm in cladirea increderii parintilor de la inceput, avand un impact pentru intreaga viata asupra viitoarei fericiri a copiilor lor.

Primii Ani sunt mai importanti pentru viitoarea sanatate si fericire a copiilor decat orice alt moment din viata noastra. Chiar inainte de a ne naste, sanatatea emotionala si fizica a mamei noastra influenteaza in mod direct dezvoltarea noastra, iar pana la varsta de 5 ani creierul unui copil s-a dezvoltat pana la 90% din marimea sa de adult. Rolul vostru incepe chiar la debutul acestei perioade, fiind prin urmare de importanta fundamentala.

Pe perioada sederii mele la Kingston am insotit moase comunitare in vizitele lor zilnice si am fost intampinata in caminele oamenilor. Am fost cu adevarat impresionata de increderea pe care oamenii mi-au acordat-o, impartasindu-mi experientele si exprimandu-si deschis temerile. Am petrecut de asemenea timp in clinici de spital si in sectii postnatale. Indiferent de locul in care m-am aflat, am fost in mod continuu impresionata de compasiunea pe care au aratat-o cei cu care am petrecut timp si munca etica incredibila pe care ati demonstrat-o in numele intregii voastre profesii – nu doar facand vizite, dar muncind neobosite pana noaptea pentru a sustine oamenii cand se simteau cel mai vulnerabili.

Fondatoarea asistentei medicale moderne, Florence Nightingale – a carei a 200-a aniversare o sarbatorim anul viitor, a spus odata “imi atribui succesul acestui lucru: nu am folosit si nu am acceptat niciodata o scuza”, iar aceasta mantra am observat-o din nou si din nou in toate intalnirile mele cu voi. Nu cer laude sau recunostinta, dar sa continuati necliniti munca voastra minunata de a aduce noi vieti pe lume. Continuati sa demonstrati ca in pofida stapanirii excelente a tehnicii si progresului medicinei moderne, este vorba pana la urma de relatiile de la om la om si gesturile simple de bunatate care conteaza cel mai mult.

Asa ca, privind increzatori spre noul an, doresc sa va multumesc pentru tot ceea ce faceti. A fost un real privilegiu sa invat de la voi pana acum si astept cu nerabdare sa ne intalnim si sa invatam si mai mult de la voi in urmatorii ani si decenii.

Catherine”

Declaratii ale specialistilor despre scrisoare
Frances Rivers, Moasa Principala a Echipei de Nasteri Acasa, din Trustul Fundatiei NHS al Spitalului Kingston a declarat ca “suntem bucurosi si onorati ca Ducesa a venit cu noi la vizitele mamelor care planuiesc sau care au avut parte de o nastere acasa. Mai multe familii au discutat provocarile pe care le intampina proaspetii parintii cu privire la satisfacerea nevoilor unui nou-nascut si grija fata de propria persoana si ajutarea necesara la viata de zi cu zi. In timpul vizitei sale la unitatea de maternitate, Ducesa a asistat la intalnirea echipei de nasteri acasa si a auzit povesti ale familiilor pe care le ingrijim. A invatat ce implica o nastere acasa, de la kitul pe care il aducem pentru a asigura siguranta mamei si a bebelusului, la procedurile pe care le implica montarea piscinei pentru nastere. “

Gill Walton, CEO si Secretat General al Colegiului Regal al Moaselor a spus “suntem incantati ca munca moaselor si a Colegiului Regal a Moaselor a fost recunoscuta in acest mod de Alteta Sa Ducesa de Cambridge. Petrecand timp cu membrii Colegiului Regal al Moaselor din Spitalul Kingston a putut observa direct impactul pozitiv al sprijinului bun maternal de care poate sa aiba parte, nu doar mama si bebelusul, ci intreaga familie.”