Părinți de nota 10

Maggy Platon, către părinți: ”Nu abuzați de dragostea și bunăvoința bunicilor!”

Fără îndoială, bunicii au un rol important în creșterea și educarea nepoților, dar părinții ar trebui totuși să fie conștienți din start că nu ar trebui să facă abuz de ajutorul și prezența lor în viața copiilor. Este un subiect delicat și chiar controversat pe care bloggerița și mămica Maggy Platon l-a pus în discuție în comunitatea sa.

Tânăra mămică susține că părinții ar trebui să conștientizeze un lucru simplu și evident: responsabilitatea pentru creșterea copiilor trebuie să fie pe umerii celor care le-au dat viață. Dacă urmează să deveniți părinți, ar trebui să vă gândiți din timp la o soluție pentru cazurile în care nu veți putea să stați cu copilul.

”Am auzit de foarte multe ori „mama mea nu poate sau nu vrea să stea cu copilul meu”. Dar oare e datoria ei să stea cu nepoții? Chiar dacă bunicii acceptă cu mare bucurie să petreacă timpul alături de nepoți, nu trebuie să considerați că asta e o obligație a lor și că vă puteți baza pe asta oricând veți avea nevoie.

Sacrificiul făcut de bunici de dragul nepoților este un dar, nu de datorie sau obligație. Sigur că ei, ca părinți și bunici, niciodată nu vă vor lăsa la nevoie și vă vor ajuta mereu, dar nu trebuie să percepeți asta ca pe ceva de la sine înțeles. Nu uitați că bunicii nu trăiesc doar de dragul copiilor sau nepoților lor, nu îi obligați să-și sacrifice viața pentru asta, nu abuzați de dragostea și bunăvoința lor. Lucrurile făcute din iubire sunt mult mai valoroase decât cele făcute din obligație.”, scrie Maggy Platon.

Subiectul este cât se poate de actual pentru perioada grea pe care o parcurgem în prezent, însă părinții ar trebui să fie conștienți de un singur lucru – cu cât se diminuează timpul petrecut împreună cu copilul, cu atât se va adânci golul dintre ei și cel mic, iar legătura va fi foarte greu de restabilit.