Părinți de nota 10

Cum scapi de furnicile din casă? Trucuri eficiente pentru a alunga ”musafirii„ nepoftiți

Știm că devine destul de stresant să cumperi toate pesticidele și sprayurile existente în vânzare pentru a scăpa de furnici și într-un final să le vezi din nou mișunând prin aceleași locuri. Dacă ești și interesat de salvarea mediului înconjurător te-ai putea simți vinovat pentru că folosești astfel de soluții dăunătoare. Mai ales că există opțiuni naturale și, mai ieftine, care să te ajute să scapi de aceste insecte. Indiferent de situație, următoarele soluții naturale te vor ajuta să scapi de furnici.

Oțet

Toarnă puțin oțet alb într-o sticlă cu pulverizator. Împroașcă în toate colturile în care ai văzut furnici astfel încât suratele lor să nu simtă feromonii și să le urmeze. După ce oțetul se evapora repetă procesul în următoarele zile. Asta le va descuraja să mai vină în casa ta.

Apă cu săpun
Este una dintre cele mai populare soluții de îndepărtare a furnicilor. Pur și simplu pune într-un vas cu pulverizator apă caldă și detergent de vase. Soluția nu doar că omoară furnicile însă îndepărtează și dâra de feromoni lăsați de alte furnici, ceea ce înseamnă că alte insecte nu vor mai găsi drumul spre casa ta. Însă pentru a obține rezultatele sperate de tine este nevoie să repeți procesul câteva zile la rând.

Creta
Este curios faptul că o furnică nu va trece niciodată o linie trasă cu o cretă. Nimeni nu știe care este motivul pentru care se întâmplă asta, însă este o modalitate excelentă de a îndepărta furnicile de locuința ta.

Pudra pentru bebeluș
Are același efect precum al cretei așa că presară pudra în locul în care ai observat că vin furnicile.

Suc de lămâie
Lămâia poate fi folosită și pentru a scăpa de insecte. Nu trebuie decât să storci o lămâie în locul prin care au pătruns furnicile. Vei fi surprins să vezi modul în care acidul fructului pare că le zăpăcești și nu mai pot orienta.

Zaț de cafea
Aparent, furnicilor nu le place mirosul de cafea. Dacă presari puțin zaț în locul din care au ieșit furnicile, iar acestea nu se vor aventura să meargă mai departe. De asemenea, zațul presărat în gradină va ține furnicile departe de plante.

Terci de porumb
Pune puțin terci de porumb în calea furnicilor pentru a le hrăni. Lor le place terciul de porumb și îl vor duce în cuibul lor. Însă pentru că nu îl pot digera, în cele din urmă vor fi distruse de acest produs.

Sare
Sarea nu ucide insectele în ciuda unor credințe contrare. Însă dacă amesteci puțină apă cu sare și o pui în calea acestor insecte vei observa că nu vor trece pe acolo.

Pudra de ardei iute
Dacă ai în casă copii mici, este normal să te asiguri că nu folosești substanțe toxice. Însă poți scăpa de furnici cu insecticide naturale: pudra de ardei iute. La fel de eficace sunt și frunzele de mentă uscată. Împrăștie aceste „ingrediente” prin prejma locurilor de intrare în casă. Furnicile vor detecta mirosul și vor sta departe.

Suplimentar, urmează acești pasi ca să scapi de furnici rapid.
Pasul 1: Scapă de firimituri și de apă

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să determini pe unde intră furnicile. Apoi să pui la adăpost toate alimentele care le atrag. Nu lăsa pe masă sau în chiuvetă apă. Curăță tot timpul masa după ce ai mâncat și dă cu mătura.

Pasul 2: Împachetează alimentele

Când deschizi o pungă de făină, de griș, de mălai etc., după utilizare, sigilează pachetul cu folie alimentară. Vei împiedica, astfel, nesuferitele furnici (dar și alte insecte) să-ți invadeze cămara.

Pasul 4: Astupă găurile

Dacă îți dai seama care sunt găurile pe care intră furnicile, ar fi bine să le astupi. Cea mai puțin toxică soluție este siliconul.