Părinți de nota 10

De ce este una dintre cele mai cruciale greșeli pe care un părinte le poate face să crești o fată drăguță

Există părinți care se străduiesc să crească fiica perfectă. Una care este respectuoasă, amabilă și care preia rolul de „fată ideală”, așa cum dictează societatea. Dar instruirea ei să fie acea persoană fără vlagă de-a lungul vieții poate lucra împotriva favoarei tale și poate avea rezultate devastatoare și chiar dăunătoare.

1. Construirea relațiilor de durată ar putea fi dificilă pentru ea.

Toată lumea își dorește un prieten grijuliu. Dar dacă o femeie este concentrată pe a fi o persoană plină de plăcere, șansele sunt ca prietenii ei să profite de ea și să vină alergând la ea doar atunci când au nevoie de ajutorul ei. Prin urmare, relațiile devin fals și o stradă unidirecțională.

Când vine vorba de relații romantice, ele se pot transforma învechite și nefericite, sau chiar mai rău, abuzive.

2. Este posibil ca oamenii să nu o creadă.

Fiind prea neinteresată, s-ar putea să ajungă la fel de de încredere. Acest lucru se datorează faptului că alții ar putea simți că există un motiv ulterior în spatele bunătății sale automate și vor începe să o pună la îndoială. Nu numai că va fi tratată cu suspiciune, dar poate fi văzută ca fiind slabă pentru că este întotdeauna subervantă pentru ceilalți și nu are voce proprie.

3. Ea nu va avea timp pentru ea însăși.

Există o afirmație că trebuie „să vă ajutați mai întâi, înainte de a-i ajuta pe ceilalți. Lucrul despre oamenii drăguți este că tind să-i pună pe alții înaintea lor. Dacă faceți o practică de a crește acea mică prințesă perfectă și dezinteresată, ea va exercita toate eforturile sale în încercarea de a servi și a face plăcere altor oameni. În consecință, nu va fi amabilă cu ea însăși și va uita să-și acorde grija de sine pe care o merită, ceea ce poate duce la apariție de arsuri și boală.

4. Poate fi ușor manipulată și pusă în pericol.

Fiind excesiv de compătimitor și grijă de toată lumea poate face ca fiica ta să fie naivă și să o orbească atunci când vine vorba de situații dăunătoare și avansuri nepotrivite. Este, de asemenea, o oportunitate pentru oameni de a o controla și de a profita de inima ei bună și de aptitudinea de a face plăcere tuturor. Dorința constantă de a fi de ajutor celorlalți poate pune-o în pericol să fie abuzată și să nu poată spune nu.

5. Este posibil să nu meargă departe în cariera ei.

O observație arată că femeile în vârstă tind să regrete „milioane de oportunități ratate” fără niciun motiv. Alte studii dezvăluie că a fi prea frumos poate „să nu fie deloc drăguț”, când vine vorba de afaceri și de cariera unuia. Deoarece este o persoană imensă, plină de suflet, care se ocupă de nevoile celorlalți, nu se va putea concentra pe ea însăși și obiectivele sale de carieră. Concentrarea pe a-i face pe ceilalți să reușească nu îi va permite să-și atingă potențialul și să-și atingă visele și dorințele.

6. Ea poate cădea în obiceiuri proaste.
Oamenii mulțumiți și să îi facă fericiți se pot transforma într-o dependență și pot încetini orice eforturi pentru a fi independenți. Actul de a-i servi excesiv pe alții poate duce la alte acte nesănătoase și forme de dependență, cum ar fi consumul excesiv, consumul excesiv și dăruirea excesivă, care o vor scăpa constant și o vor pune în pericol.

7. Ea poate spirala pentru a avea probleme de sănătate mintală.

Actul de a se da constant în sine se poate dovedi epuizant. Este posibil să-și ascundă oboseala și tristețea în spatele micilor zâmbete, pentru că dă întotdeauna dar nu primește. Păstrând totul pentru ea însăși, poate fi victimă a anxietății, depresiei și a altor comportamente dependente, determinând-o să fie sclavă a nefericirii.

Crezi că există un lucru atât de drăguț? Sau poate că ai fost acel copil care a fost crescut pentru a fi drăguț. Ce probleme și dificultăți întâmpinați acum ca adult?