Părinți de nota 10

Cum iti distrugi singur creierul si te faci nefericit. Obiceiurile la care trebuie sa renunti chiar acum

Creierul este cea mai importanta parte a corpului nostru, intrucat este si cel mai complex organ din corp si reprezinta centrul personal de control.

Are multe functii, responsabilitati si sarcini, pe langa faptul ca stocheaza multa informatie.

Este o structura delicata care poate fi lezata cu usurinta, si acest lucru poate cauza multiple probleme de sanatate si complicatii.

IATA CELE MAI DAUNATOARE OBICEIURI PENTRU CREIER

1. Sa nu mananci micul dejun

Auzim mereu ca micul dejun e cea mai importanta masa a zilei, dar cu siguranta stiti ca multi oameni fug de el ca de altceva. Pe de alta parte, dupa o noapte in care nu ati mancat nimic, lipsa acestuia duce la o privare de nutrienti a creierul care poate duce in timp la degenerarea creierului.

2. Sa nu dormi suficient

Lipsa somnului timp de o perioada indelungata duce la degenerarea celulelor din creier. Somnul ofera odihna necesara acestuia si repara leziunile cauzate de stress din timpul zilei. Asadar, stressul ar trebui sa fie pe lista prioritatilor!

3. Consumul exagerat de zahar

Din nefericire, zaharul exista in aproape toate alimentele din comert intr-o forma sau alta, chiar si in bauturile racoritoare care le consumam, unii in fiecare zi. Daca evitati zaharul, veti avea multe beneficii intrucat excesul de zahar distruge abilitatea corpului de absorbi nutrientii din alimente, ducand la malnutritie si afectand in cele din urma creierul.

4. Mancatul prea mult

Mancatul prea mult duce la obezitate, balonare, distruge imaginea de sine in timp, si reduce puterea mentala. Pe langa asta, duce la intarirea arterelor din creier.

5. Fumatul

Unul dintre cele mai nocive obiceiuri este fumatul, si pe langa multe alte efecte secundare, duce la degenerarea in timp a creierului, conducand la boli precum dementa, sau Alzheimer.

6. Capul acoperit in timpul somnului

Poate suna ciudat, dar acest obicei reduce aportul de oxigen din timpul somnului, si in timpul acestuia, nu putem simti deprivarea de oxigen.

7. Poluarea aerului

Pentru ca nu poti purta masca toata ziua, nu exista prea multe lucruri de facut pentru evitat acest aspect. Inspirarea multor particule poluate afecteaza negativ functionarea creierului, pentru ca acesta are nevoie de mult oxigen pentru a-si exercita functia corect.

8. Fortand creierul sa lucreze cand suntem bolnavi

Traim intr-o lume grabita, in care nimeni nu are timp de nimic, si majoritatea lumii ar prefera sa munceasca in loc sa se odihneasca. Pe de alta parte, boala este semnalul corpului ca are nevoie de o pauza, si acest lucru e valabil si in cazul creierului.

9. Vortibul rar

Vorbitul suporta dezvoltarea si cresterea creierului, asa incat conversatiile intaresc functia acestui organ.

10. Lipsa de ganduri stimulante

Ganditul extinde capacitatea creierului si intareste functia lui. Neuroplasticitatea creierului se asigura ca daca il folosim, acesta se va extinde, sau daca nu, isi va micsora capacitatea.