Părinți de nota 10

Cea mai bogată româncă, poveste de film. Cum a ajuns să fie mai bogată decât Ion Țiriac

Cea mai bogată româncă ar putea fi Anca Neacșu, o fostă participantă la concursuri de miss, care a plecat, din lipsă de oportunități, să muncească ca recepționeră în străinătate. Acolo, într-un hotel, a cunoscut un miliardar indian care a luat-o de soție, împreună administrând firme din domeniul armamentului.

Cea mai bogată româncă, poveste de film
Averea Ancăi Verma (fostă Neacșu) se ridică la aproximativ trei miliarde de euro de către revista Forbes, bani obținuți în urma căsătoriei cu omul de afaceri indian Abhishek Verma.

Originară din Galați, aceasta l-a cunoscut la o vârstă fragedă pe omul de afaceri indian, pe când aceasta lucra ca recepționeră la un hotel. Astfel, cei doi sunt căsătoriți din 2006 și au împreună un copil. Aceasta susține că a obținut diploma de inginer la Universitatea ”Dunărea de Jos”, unde a obținut și diploma de Master.

Imformațiile nu au putut fi găsite de reprezentanții universității din Galați, care nu au găsit-o pe româncă în arhiva de absolvenți ai facultății de inginerie. S-a căsătorit cu omul de afaceri indian la vârsta de 19 ani, astfel că este imposibil să fi obținut înainye de această vârstă vreo diplomă de absolvire. Abhishek Verma a trecut pe numele soției lui mai multe afaceri, printre care, în 2011, pachetul maoritar șa Sig Sauer India, una dintre cele mai importante corporații internaționale de vânzare de arme. Mișcarea a venit și pentru a proteja afacerea de problemele cu legea pe care indianul le avea.

Cei doi au ajuns după gratii
Însă mișcarea nu l-a ajutat prea mult pe omul de afaceri indian, care a ajuns după gratii, acolo unde a fost trimisă și Anca. Cei doi au fost închiși pentru corupție și spălare de bani, după o anchetă în care au fost implicate și serviciile secrete indiene. El a fost acuzat că a mituit mai mulți miniștri și parlamentari, pentru a obține la schimb contracte preferențiale. Anchetatorii au mai descoperit că el își ținea banii în offshore-uri din Lichtenstein, evitând astfel să mai plătească taxe pentru statul indian.

Dar detenția în penitenciarul Tihar nu a fost pe placul blondinei, care și-a amintit în 2014 că este cetățean al UE și a trimis o notă de protest, prin intermediul avocatului, către ambasada României din India. Aceasta se plângea că alte deținute o bat regulat, iar gardienii îi cerereau bani pentru a interveni.

Tratamente preferențiale în pușcărie?
Au fost, de asemenea, și sesizări ale altor deținute în care reclamau un tratament preferențial primit de româncă.

„Ce e nedrept e nedrept. Regulamentul închisorii stipulează că toate deţinutele sunt egale, dar Neacşu nu ratează nicio vizită, are dreptul să poarte ce vrea şi primeşte şi mai mult timp alături de soţul ei. Nu nu aveam parte de aşa ceva, în condiţiile în care multe dintre noi suntem închise pentru infracţiuni mai puţin grave decât cele săvârşite de ea”, s-a plâns o deţinută de la Tihar, menționând că, în cazul ei, gardienii se uită urat şi dacă se machiază puţin, mai ales să se îmbrace cum vrea ea.

În anul 2015, Anca a fost eliberată, iar în prezent, Anca Verma trăiește la New Dehli și se ocupă de afacerile soțului. Revista „Forbes” susține că femeia are o avere de trei miliarde de euro, iar imaginile publicate de Anca Verma și de soțul ei pe rețele de socializare stau mărturie pentru luxul în care trăiește românca în India.

Loading...