Părinți de nota 10

Un hoţ din Suceava a găsit un bilet câștigător la pariuri într-un portofel furat. Ce a urmat

Un tânăr de 18 ani din județul Suceava a furat un portofel cu o sumă importantă de bani, şi un bilet câştigător la pariuri sportive.

S-a dus cu biletul la casa de pariuri, de unde a ridicat suma de 666 de lei. Se pare că i-a purtat ghinion, căci exact pe baza acelui bilet a fost identificat de poliţişti.

Incidentul a avut loc într-un bar din Frătăuţi, judeţul Suceava, unde păgubitul a stat împreună cu nişte prieteni. La plecare, când şi-a luat haina pe el, bărbatul şi-a dat seama că îi lipseşte portofelul, cu o importanţă suma de bani, actele personale, dar şi un bilet câştigător la pariuri sportive. Iniţial a crezut că cineva din grup a făcut o glumă şi a aşteptat până a doua zi, iar mai apoi a anunţat poliţia. Tânărul de 24 de ani le-a spus oamenilor legii despre acel bilet şi aşa au rusit să dea de hoţ.

Valentin Nanescu, păgubit: “Din instinct, am băgat mâna în buzunar, dar nu mai era portofelul. Nu ştiam de cine să mă iau. Când am spus că mi-a fost furat portofelul, poliţiştii au spus că vor probe. Mi-am adus aminte de bilet.”

Cel care a luat portofelul, un băiat de 18 ani, nu a stat mult pe gânduri, şi a mers la casa de pariuri pentru a încasa premiul de… 666 de lei. La scurt timp a fost găsit însă de poliţişti.

Comisar şef Ionuţ Epurianu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: ”În baza datelor de identificare pentru încasarea banilor, suma fiind, culmea, una destul de interesantă: 666 de lei, poliţiştii au reuşit să îl identifice.”

La scurt timp, a recunoscut totul şi le-a spus agenţilor că a ascuns banii în zăpadă, sub tribuna stadionului din localitate.

Valentin Nenescu, păgubit: La cum era aruncat portofelul, nu cred că mai găseam actele.
Reporter: Ce acte aveai?
Valentin Nanescu: Permis, buletin, certificat de înmatriculare, card bancar din Germania. A spus şi poliţistul că la cum era aruncat, poate pe la vară să fi dat peste el din greşeală.

Rudele tânărului de 18 ani au aflat târziu despre isparava lui.

Rudă: “Nu ştiu ce l-a determinat pe băiatul ăsta să facă aşa ceva. Era un băiat foarte liniştit.”

Păgubitul a decis să îi mai dea o şansă tânărului iute de mână. După ce şi-a recuperat toate actele şi banii, l-a iertat şi nu a mai depus plângere. Spera că băiatul să înveţe din greşelile sale.