Părinți de nota 10

Liber la sportul în sală pentru copii și juniori

După patru luni de așteptare, Guvernul a anunțat că se poate relua activitatea în sălile de sport ale instituțiilor de învățământ, ale cluburilor sportive școlare și ale liceelor cu program sportiv, ceea ce reprezintă o veste foarte bună pentru echipele de copii și juniori.

Decizia a fost luată luni după-amiază, după o întâlnire de lucru între ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, și cel al Educației și Cercetării, Monica Anisie. „Doresc să mulțumesc Ministerului Educației și Cercetării și doamnei ministru, Monica Anisie, pentru deschiderea și înțelegerea pe care ne-au arătat-o. Deschiderea CSS-urilor și a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbătute subiecte în ultima perioadă cu oamenii din lumea sportului și mă bucur că am reușit acum să facem și acest pas! Sunt sigur că și colegii de la MEC vor reuși să gestioneze foarte bine această situație”, a declarat Ionuț Stroe conform comunicatului MTS.

[rssposition position="1584962748" template="lista"]

La rândul ei, Monica Anisie a spus: „Mă bucur că putem să facem acest anunț, al reluării activităților în unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar, întrucât sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Au fost multe discuții referitoare la acest subiect, însă deciziile noastre au avut tot timpul în prim-plan siguranța copiilor”.

Din păcate, majoritatea campionatelor juvenile s-au oprit definitiv în România din cauza pandemiei de coronavirus. Dar asta nu înseamnă că antrenorii nu pot reîncepe antrenamentele pentru sezonul viitor încă de acum, pentru că jucătorii și jucătoarele au de recuperat trei luni și jumătate de inactivitate, ceea ce nu va fi deloc ușor.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Sport-local/2020-07-01/Liber-la-sportul-in-sala-pentru-copii-si-juniori#ixzz6QvrFf0b7
Follow us: @monitorulsv on Twitter | Monitorul.de.Suceava on Facebook

Loading...

Parteneri:

[rssposition position="1584962786" template="doua-coloane"]