Părinți de nota 10

Fetita care a nascut la 5 ani. Cum arata cea mai tanara mama din lume

O femeie din Peru, care acum este in varsta de 86 de ani, este cea mai precoce mama din lume. Recordul detinut de Lina Medina pare ceva greu de imaginat acum, dar ea a fost fetita care a nascut la 5 ani. Mai precis, a intrat in istorie dupa ce a devenit mama la 5 ani, 7 luni si 17 zile.

Femeia s-a nascut in intr-un satur sarac din Muntii Anzi, in 27 septembrie 1933, coform adevarul.ro. Avea doar 5 anisori cand a inceput sa ii creasca abdomenul. Initial, familia ei a crezut ca este tinta unor forte malefice si au supus-o unor ritualuri de purificare. Dupa o vreme, a fost dusa la Pisco, cel mai apropiat oras. Acolo, micuta a fost examinata de un medic, care a crezut ca este vorba despre o tumoare.

Asa arata Lisa Medina, de mana cu fiul ei. Sursa foto: Rare Historical Photos
Fetita care a nascut la 5 ani. Cum arata cea mai tanara mama din lume
Rezultatul final l-a socat pe medic! O avea in fata pe cea mai tanara mama din lume. In data de 14 mai 1939, Lina Medina devenea fetita care a devenit mama la 5 ani. Fiul ei a fost nascut prin cezariana, a cantarit 2,7 kilograme si a fost numit, la fel ca doctorul care a ingrijit-o: Gerardo. Din pacate, acesta a murit la doar 40 de ani, din cauza unei boli la maduva spinarii.

Fetita care a nascut la 5 ani a refuzat sa dea numele celui care a lasat-o insarcinata. Pentru o perioada, autoritatile l-au cercetat pe tatal ei pentru abuz, dar nu au gasit dovezi. Medicul care a efectuat operatia a fost socat sa descopere ca, la doar 5 ani, micuta avea organele din zona intima complet dezvoltate. Se pare ca Lina a suferit, de fapt, de pubertate precoce. Fiul celei mai tinere mame din lume a crezut multa vreme ca este, de fapt, fratele ei. Abia cand a implinit varsta de 10 ani a aflat adevarul crunt.