Părinți de nota 10

La o ecografie de rutină, i-au spus că fătul are malformații grave, dar a refuzat avortul. Și-a dorit un copil prea mult ca să renunțe acum. Nașterea a fost șocantă, medicii și asistentele au tăcut: „Arătați-mi copilul!” Uite cum arată cel mic

Olesia, o tânără din Rusia, a fost în culmea fericirii în momentul în care a aflat că este însărcinată.

Sarcina a decurs normal, până când, la o ecografie, femeia a fost avertizată că va avea un bebeluș cu malformații. „Mânuțele lui nu se dezvoltă și toate organele interne sunt mărite”. Părinții au suportat cu greu vestea primită, dar nicio clipă nu s-a gândit să renunțe. Cuvintele medicului le străpungeau inimile ca un cuțit: „Înțelegeți că aceasta este o cruce, pe care va trebui să o duceți toată viața?! Un copil invalid! Veți fi arătați cu degetul! Veți munci doar pentru medicamente și vă veți ruga ca el să moară mai repede!”

Olesia plângea iar Eugen, tatăl copilului, strângea colțul mesei atât de tare, încât i se albiseră degetele. Cu toate acestea, ei au avut puterea și au zis „Copilul nostru se va naște!”. Atunci, medicul le-a întins o foaie și le-a spus: „Este treaba voastră. Scrieți o declarație, în care să specificați că cunoașteți rezultatele ecografiei, pentru ca pe viitor să nu existe reclamații”

Lunile până la naștere treceau, dar nu și grijile mămicii care se gândea cum va fi băiatul ei. Între timp, Eugen se străduia din răsputeri să nu se gândească la cuvintele medicului și nici nu voia să își întristeze soția. Așa că a transformat dormitorul în cameră pentru copii. Singur a făcut pătuțul.

Într-o noapte rece de decembrie Olesiei i s-a rupt apa. Eugen și-a dus soția la spital, iar apoi a scuturat zăpada de pe o bancă, a pus pe ea geaca Olesiei și s-a așezat.

Peste trei ore sala de nașteri s-a umplut de un țipăt puternic. „Aveți o fetiță!” Și un ghemuleț cald a fost așezat pe pieptul Olesiei. Iar mânuțele… mânuțele erau întregi. Doctorița a ieșit în curte. Acolo l-a văzut pe Eugen. „Domnule, domnule, aveți o fetiță! Felicitări! Și ea este absolut sănătoasă!” Eugen stătea și privea locul, în care se afla doctorița. „Sănătoasă…” — îi răsuna în urechi ca un ecou.

Mai târziu, ecografia a confirmat că Nadejda era complet sănătoasă. Iar Olesiei i s-a descoperit un fibrom uterin uriaș. Aparent, malformația pe care au văzut-o atunci la ecografie era această afecțiune puternică. Atunci, Olesia a fost repede operată. Din păcate, a fost necesară îndepărtarea tuturor organelor feminine. Olesia mângâia părul fiicei sale adormite și se gândea îngrozită la ce putea să se întâmple, dacă se lăsa atunci convinsă de doctoriță…