Părinți de nota 10

Revolta unei mame pe condițiile dezastruoase din spitalul din Florești, unde stă cu copilul său: „Mi-a ajuns cuțitul la os!”

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip filmat în salonul spital din Florești, în care o femeie arată condițiile dezastruoase în care se tratează copiii la instituția medicală, fără apă, fără căldură când afară temperaturile sunt negative noaptea și cu pereții murdari.

„Mi-a ajuns cuțitul la os”, a spus femeia. „Arăt încă un video glamuros pentru domnul Chicu. Un copil cu febra 40°C a luptat de la ora 21:00 până la 06:00, într-un salon din spitalul din Florești, în care îți clănțănesc dinții de frig”.

Autoarea videoclipului a scris că noaptea trecută surorile medicale le-au adus un calorifer vechi, „pentru că li se făcuse milă”. „E a naibii de frig iar copilul cu bronhopneumonie e transpirat”, a scris pe Facebook Doinita Calaras.

Femeia a arătat blocul sanitar din salon, fără apă la toaletă și la robinet și a subliniat faptul că în spital „sunt câteva saloane cu condiții foarte bune, dar alea sunt pentru camere, pentru reportaje, dar pacienții de rând se tratează în așa saloane”.

Că m-o răzghit! Miroase a RAHAT și la propriu și la figurat, stimabil Guvern Tehnocrat în frunte cu Președintele vostru. În salonul în care suntem internați pute a rahat, vă zic sincer! Secțiile alea frumoase și renovate stau închise iar copiii se tratează în condițiile pe care le vedeți! Surorile medicale ne-au adus de pe undeva un calorifer pentru că li se făcuse milă de noi, e a naibii de frig iar copilul cu bronhopneumonie e transpirat ! Asta e crimă, "stimaț coleji"! Da, domnule Chicu, am pretenții! Nu glamour caut da sănătate…iar aici avem o antisanitarie totală! Despre ce tratament poate fi vorba? Da, doamna Dumbrăveanu, noi vă lăsăm să vă faceți munca cu demnitate, pe care din păcate ați pierdut-o pe undeva prin indicațiile lui Dodon, dar…noi avem dreptul măcar la o mică idee de demnitate fiind simpli cetățeni? Lăsați fețele de mioare și țapi ispășitori și începeți să spuneți adevărul pe care noi îl vedem, îl simțim, îl trăim! Nu vă mai scremeți la cameră că faceți față și totul e bine! Nu e! Și pe lângă Covid mai sunt și alți pacienți care au nevoie de condiții DECENTE, nu GLAMOUROASE, domnule Chicu! Dodon, не по пацански fași tu, nu crezi?Ce ne oferiți nouă, să vi se întoarcă vouă înzecit!

Publicată de Calaras Doinita pe Luni, 20 aprilie 2020

Amintim că anterior premierul Ion Chicu a declarat în cadrul unei conferințe de presă, privind controlul pandemiei de Covid-19, că „nu este sens de făcut live-uri glamuroase cu starea precară a spitalelor”.

Chicu a reacționat astfel la un alt video publicat de o pacientă de la spitalul din Soroca care a fost testată pozitiv la coronavirus și a povestit despre cum sunt tratați pacienții în spitale. Premierul nu a negat că aceste condiții din spitale sunt precare, ba chiar mai mult a adus acuzații fostelor guvernări din ultimii 10 ani, care nu ar fi întreprins acțiuni pentru a remedia situația din sectorul sănătății.

Loading...