Părinți de nota 10

Povestea tristă a unui copil abandonat de mamă. Trăiește din alocație de pe o zi pe alta

Copilărie tristă pentru o fetiță din Prahova. A fost părăsită de mamă pe când avea numai doi ani, iar tatăl, care o crește acum, abia își câștigă traiul de pe o zi pe alta.

Stau din mila unui cunoscut, la el în gospodărie, și se gândesc amândoi cu groază că la toamnă, când va trebui să înceapă școala, le va fi aproape imposibil să se descurce.

Georgiana nu își mai aduce aminte chipul mamei. Tatăl povestește că fosta soție a decis dintr-odată să plece, deși aveau împreună patru copii. Doi băieți mai mari ajunseseră deja în grijă statului.

Pe al treilea l-a luat cu ea, iar de Georgiana s-ar fi lepădat, pur și simplu, pe drum. A avut noroc că bunica – mama bărbatului – a văzut-o la timp.

Copila și tatăl ei trăiesc de pe o zi pe alta. Alocația Georgianei le este venit de bază. Au avut noroc cu un tânăr inimos, care le-a aflat povestea și le-a oferit adăpost. Bărbatul, care până nu demult a lucrat la o stână, ajută acum în gospodăria binefăcătorului.

În toamnă, Georgiana va merge la școală. Tatăl ei speră că îi va putea asigura cele necesare, cu ajutorul unor oameni inimoși.