Părinți de nota 10

Ceaușescu a adoptat copiii pe care Elena îi făcuse cu alții și i-a mai făcut și el un copil. Ce spunea cel mai apropiat om al dictatorului

Un fost demnitar comunist a făcut mărturii senzaționale despre copiii lui Nicolae Ceaușescu, fostul șef al Partidului Comunist Român (PCR). Ion Gheorghe Maurer, care a cunoscut îndeaproape cuplul Ceaușescu, a dezvăluit că Valentin şi Zoia nu au fost copiii dictatorului.

Ceaușescu a adoptat copiii pe care Elena i-a făcut cu alții
Membru al Partidului Comunist încă din anul 1936, ulterior șef al Externelor și președinte al Consiliului de Miniștri, Ion Gheorghe Maurer, a destăinuit că „Marele Cârmaci” a adoptat copiii pe care Elena, tovarșa mamă, i-a făcut cu alți bărbați. Informațiile sunt consemnate în cartea Maurer și lumea de ieri – Mărturii despre stalinizarea României a Laviniei Betea. Potrivit spuselor lui Maurer, Valentin și Zoia ar fi, așadar, frați vitregi cu Nicușor.

Chestionat cu privire la ce știe despre soții Ceausescu, Ion Gheorghe Maurer a răspuns că Nicu este singurul copilul rezultat din căsnicia celor doi.

„Elena Ceaușescu, înainte de a se mărita cu el, a trăit nu știu cu câți. A făcut și doi copii – nu știu cu cine – o fată și un băiat. Când Ceaușescu a ieșit, în ʼ44, în lume, ea s-a agățat de el. Și s-a agățat așa de bine că a luat-o de nevastă. Ceaușescu i-a adoptat copiii pe care-i avea cu alții și i-a mai făcut și el un copil, pe Nicușor”, susține fostul membru de partid, în cartea Laviniei Betea.

„Să nu bârfească țara că Ceaușescu n-a luat-o fecioară!”
Întrebat dacă motivul pentru care tovarășul i-a adoptat pe cei doi ar fi faptul că au rămas orfani în urma secetei cumplite ce a bântuit Moldova la scurt timp după război, Maurer a replicat că un motiv mai plauzibil ar fi „să nu râdă țara”.

„I-a adoptat Ceaușescu atunci când s-a însurat cu ea. Dar nu spuneau, probabil, că nu sunt și-ai lui să nu bârfească țara românească despre ea că n-a luat-o Ceaușescu fecioară„, a declarat acesta.

Nicolae Ceaușescu și Elena s-au căsătorit în data de 23 decembrie 1947. În acetele oficiale, Valentin figurează ca fiind născut pe 17 februarie 1948, iar Zoia pe 28 februarie 1949.

Loading...