Părinți de nota 10

Mărturia cutremurătoare a unei paciente cu COVID-19: „Am aflat că voi fi mamă, o doctoriţă mi-a zis să renunţ la sarcină”

O tânără viitoare mămică, internată de mai bine de-o lună pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Neamț, a aflat că e însărcinată abia după ce a primit diagnosticul de COVID-19. Femeia povesteşte că a fost sfătuită de un medic să renunţe la sarcină.

Femeia a aflat că este însărcinată după cele 14 zile de tratament cu Kaletra, un antiretroviral puternic folosit atât pentru pacienții cu HIV, cât și pentru cei cu COVID-19.

„Am încercat să discut cu un medic de aici, de la boli infecțioase. I-am transmis că abia am aflat că sunt însărcinată și l-am întrebat dacă pot fi probleme din cauza infecției cu coronavirus. Mi-a răspuns, din prima, că trebuie să renunț la sarcină, deși ea era medic de boli infecțioase și nici măcar nu s-a consultat cu vreun specialist.

Vorbele astea aruncate în vânt te pot afecta emoțional. Eu am mai trecut prin asta, dar vă dați seama dacă eram o tânără naivă și renunțam la sarcină. Eram speriată puteam să iau de bune vorbele medicului”, povesteşte femeia, potrivit Libertatea.

După ce a discutat cu medicul de la infecțioase, viitoarea mămică a rugat o asistentă să o ajute să ajungă la un ginecolog.

„Mi-a spus că nu este o urgență și că nu are ce să-mi facă, cu cine să vorbească. Să stau. ‘Urgență e când e vorba de viață și de moarte, doamnă’, mi-a spus”, a mai adaugă viitoarea mămică.

Salvarea ei a fost managerul Daniela Marcoci. Aceasta a ajutat-o pe viitoarea mămică să fie consultată de un medic specialist.

„Am reușit să discut cu dânsa la telefon și a trimis un medic specialist, care m-a consultat. Acesta mi-a spus că totul este în regulă cu fătul”, povesteşte viitoarea mămică.

Acum, tânăra așteaptă să iasă din spital, unde se află de mai bine de o lună. Deocamdată nu i-au ieșit încă cele două teste negative consecutive, de care depinde externarea pacienților cu COVID-19.