Părinți de nota 10

Complicații cardiace nebănuite la mai mulți copii, în state diferite! Medicii sunt în alertă, e acesta încă un efect al COVID-19?

Se înmulțesc cazurile COVID-19 la copii, iar medicii sunt înmărmuriți de felul în care a apărut o complicație cardiacă nebănuită, la micii pacienți din state diferite!

Răspunsul unor copii la infecția cu noul coronavirus alertează medicii! De ce în cazul lor apar problemele cardiace? Până acum informările medicale atenționau în legătură cu principala categorie de risc, persoanele vârstnice cu boli asociate.

Potrivit tuturor studiilor făcute de la declanșarea epidemiei, copiii se infectează foarte rar cu COVID-19, atunci când se întâmplă nu au simptome sau fac forme foarte ușoare, iar riscul de a transmite virusul la alte persoane este de asemenea foarte scăzut. Unele situații mai grave au fost înregistrate în cazul unor adolescenți, însă extrem de puține.

Însă acest aspect nou și îngrijorător a atras atenția specialiștilor! Și de data aceasta, vizează copiii!

Medicii pediatri britanici şi francezi alertează asupra apariției în ultima perioadă a unor cazuri suspecte de insuficiență cardiacă la copii, unii dintre ei fiind depistați pozitiv la testul pentru COVID-19, potrivit Radio România Actualități.

Corespondentul RRA la Paris a transmis că în ultimele trei săptămâni, diagnostice de inflamație cardiacă și inflamație arterială la aproximativ 20 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani au fost raportate la spitale din Franța, unii dintre pacienți având nevoie de îngrijire la terapie intensivă.

Potrivit șefului reanimării de la unul dintre spitalele de pediatrie din Paris, majoritatea copiilor au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Din fericire, aceste cazuri rămân rare, iar evoluția pacienților este destul de bună, însă reprezintă o preocupare pentru medici.

Aceștia se întreabă dacă are vreo legătură cu coronavirusul. Una dintre ipoteze ar face ca aceasta să fie o boală secundară a COVID-19, ca urmare a unei infecții care a trecut neobservată, un fenomen inflamator întârziat. Interpelat ieri în parlament, ministrul francez al sănătății, Olivier Véra, a declarat.

Acesta a spus: ”Desigur, luăm foarte în serios această alertă. Pediatrii și medici de reanimare europeni lucrează împreună pentru a vedea dacă există vreo legătură cu COVID-19, ceea ce eu nu știu și nu vă pot spune în acest moment. Unii dintre copii au fost testați pozitiv, alții nu.”

Alerta a fost dată în week-endul trecut de pediatrii britanici, după care medici francezi, americani, spanioli și belgieni au anunțat cazuri similare.