Părinți de nota 10

O țară din Europa a redeschis creşele, grădiniţele şi şcolile primare, după ce au fost închise o lună

Şcolile au fost redeschise – timid – miercuri în Danemarca, după ce au fost închise în urmă cu o lună din cauza epidemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Regatul este prima ţară europeană care redeschide creşele, grădiniţele şi şcolile primate după introducerea restricţiilor la 12 martie, din cauza epidemiei covid-19.

Însă orele au fost reluate doar în jumătate dintre localităţile daneze şi în 35% dintre instituţiile de la Copenhaga – celelalte instituţii au cerut mai mult timp pentru a se adapta reglementărilor în domeniul securităţii sanitare aflate în vigoare.

Toate instituţiile urmează să fie redeschise până la 25 aprilie.

Coreea de Sud vrea să lanseze primul tratament cu anticorpi împotriva COVID-19 în 2021
Specialiştii sud-coreeni în epidemiologie şi virusologie lucrează la dezvoltarea unui tratament cu anticorpi împotriva COVID-19. Se preconizează că testarea va dura destul de mult, astfel că apariţia tratamentului va fi tocmai în 2021.

Agenţia sud-coreeană de presă Yonhap a declarat că s-au identificat 38 de tipuri de anticorpi diferiţi capabili să lupte cu virusul. Eforturile cercetătorilor sunt sprijinite cu fonduri guvernamentale.

„Un medicament sau un vaccin sunt singurele variante pentru a scăpa de această pandemie”, a declarat Yoon Tae-ho, oficial guvernamental responsabil cu gestionarea situaţiei de carantină.