Părinți de nota 10

Nu vorbi de rău pe nimeni pentru că energia negativă se va întoarce înzecit la tine! „Cei mai mulţi dintre osândiţii iadului sunt cei care ucid cu vorbirea de rău”

Fiecare persoană, indiferent de cultură, religie sau etnie este ghidată în viață de anumite vorbe de înțelepciune care determină diferențele dintre oameni și generează caracterul fiecărei persoane în parte.

Trezeşte-te odată cu soarele şi roagă-te! Roagă-te singur. Roagă-te des. Cineva, acolo sus, te ascultă. Trebuie doar să vorbeşti.
Fii tolerant cu cei din jur! Ignoranța, orgoliul, furia, gelozia, lăcomia vor duce la rătăcirea sufletului. Roagă-te pentru cei rătăciți să fie călăuziți pe drumul cel bun.
Încearcă să te descoperi de unul singur. Nu permite nimănui să facă lucrul acesta pentru tine. Este drumul tău şi eşti singur. Diverse persoane pot merge alături de tine, dar nu pot merge în locul tău.
Tratează-ți oaspeții cu multă considerație. Oferă-le cea mai bună mâncare, cel mai comod pat şi tratează-i cu respect şi onoare.
Nu lua ceea ce nu este al tău.
Respectă toate lucrurile de pe acest Pământ, indiferent dacă este vorba de oameni sau plante.
Respectă gândurile, dorințele sau vorbele celor din jur. Nu întrerupe niciodată, nu îți bate joc, nu fi nepoliticos cu alte persoane. Respectă tuturor oamenilor dreptul la libera exprimare.
Nu vorbi de rău pe nimeni. Energia negativă se va întoarce înzecit la tine. „Se zice că cei mai mulţi din osândiţii iadului sunt cei care ucid cu vorbirea de rău!” (Părintele Arsenie Papacioc)
Toată lumea greşeste. Şi toate greşelile pot fi iertate.
Gândurile negative cauzează suferința minții, corpului, sufletului. Exersează optimismul.
Natura nu ne aparține, este parte din noi. Animalele, plantele şi toate celelalte vietăți fac parte, toate, din marea familie universală.
Copiii sunt viitorul nostru. Sădiți iubire în sufletele lor şi hrăniți-le sufletul cu înțelepciune şi lecții de viață. Când cresc, oferiți-le spațiu să se dezvolte.
Evită să răneşti alte persoane! Durerea pe care o provoci se va întoarce împotriva ta.
Fii sincer tot timpul! Sinceritatea este testul voinței tale în această lume.
Păstrează-ți echilibrul! Starea psihică, mentală, emoțională, sufletească, fizică trebuie să fie puternice, curate şi sănătoase. Dezvoltă-te spiritual pentru a-ți putea vindeca rănile emoționale.
Ia decizii în cunostință de cauză! Fii responsabil pentru propriile acțiuni.
Respectă intimitatea şi spațiul personal al celorlalți.
Fii sincer în primul rând cu tine. Nu îi poți ajuta pe ceilalți dacă nu te poți ajuta, în primul rând, pe tine.
Respectă credința celorlalți. Nu impune credința ta celor din jur.
Împarte ceea ce ai cu ceilalți. Implică-te în acte de caritate.