Părinți de nota 10

„Am diabet și sunt bolnavă de plămâni, dar am învins coronavirusul!” O profesoară de 26 de ani povestește ce a făcut ca să se vindece de COVID-19

O profesoară în vârstă de 26 de ani din Londra descrie lupta ei cu coronavirusul, în condițiile unui diagnostic preexistent de diabet de tip I și afecțiuni la nivelul plămânilor și ficatului:

„Marțea trecută mi-am sărbătorit ziua de naștere recuperându-mă după lupta cu coronavirusul. Eu sunt diagnosticată cu diabet de tip I și am afecțiuni la nivelul plămânilor și ficatului. Totul a început ușor, cu o amețeală scurtă și o senzație de oboseală, pe care le-am pus în baza muncii. M-am gândit că am lucrat prea mult. Ușor-ușor, starea mea a continuat să se agraveze în mod vizibil, iar colegii m-au trimis acasă. Am încercat să rămân optimistă: să beau multă apă și să îmi fac de lucru, iar până vineri, starea mea părea a fi din ce în ce mai bună. Sau cel puțin asta credeam eu…

Vineri, în schimb, pe la mijlocul zilei, am leșinat, iar când m-am trezit, am început să transpir puternic, să vărs și să mă simt efectiv ca și când urma să mor. Temperatura creștea repede și am fost nevoită să sun la ambulanță. Spre norocul meu, iubitul meu îmi era alături, fiindcă altfel nu aș fi putut suna – eram efectiv lipsită de aer. Timpul trecea și ambulanța nu sosea, iar în cele din urmă a primit un telefon de la dispecerat, fiind întrebată dacă sunt sigură că mai vreau ambulanța, pentru că voi fi nevoită să aștept foarte mult timp după ea… Părea că își doreau să anulez cererea. Multe ore mai târziu, am continuat să primesc telefoane de la dispecerat, iar la cel de-al patrulea apel, femeia a recunoscut că ambulanța nu va ajunge prea curând, fiind la ore întregi distanță. Mi-a recomandat să merg singură la spital, fără să îmi pună la dispoziție măcar un taxi.

Sunt pacientul 194 și nu sunt pregatită să mor. Vorbele unei mame medic infectată cu Covid-19
fata cu masca coronavirus profesoara 26 ani diabet I

Când am ajuns la spital, pe cont propriu, am fost testată pozitiv pentru COVID-19. Am stat în spital timp de 7 zile, până când starea mea a început să își revină ușor-ușor. Eram complet deshidratată și dezorientată, dar am reușit să trec cu bine peste această experiență”, povestește fata.

„Nu a fost plăcut, dar chiar și cu diabet și afecțiuni ale plămânilor, tot am reușit să ies învingătoare!”, mai adaugă ea, oferindu-ne o rază de speranță!

SURSA: QBEBE