Părinți de nota 10

Un primar din Italia a devenit tutore pentru doi fratiori, a caror bunica s-a stins de coronavirus, iar mama lor e infectata si internata

Silvia Chiassai Martini, primarul din Montevarchi (Arezzo), dat un exemplu urias de omenie, dupa ce a devenit tutorele legal a doi fratiori ramasi fara bunica, din cauza coronavirusului, iar mama lor fiind internata in spital, diagnosticata pozitiv cu covid-19.

Cei doi frati au stat in casa inchisi zile intregi, in izolare sanitara pentru coronavirus, singuri, in Montevarchi (Arezzo). Dupa ce primarul a auzit prin ce trec copiii, a luat masuri imediate.

Un primar a devenit tutorele a doi copii fara posibilitati

Pentru a-i ajuta, Silvia Martini a declansat imediat un adevarat lant de solidaritate, populatia orasului mobilizandu-se pentru ajutorul imediat al micutilor fratiori. Tatal copiilor i-ar fi parasit de mult timp.

Conform cotidianului italian La Nazione, copiii, de varsta scolara, erau in izolare la domiciliu, dupa ce bunica lor in varsta de 80 de ani a murit, infectata cu Covid-19, in urma cu o saptamana, in unitatea de terapie intensiva a spitalului din Arezzo.

In acelasi spital este internata si mama copiilor, iar starea ei se imbunatateste. Tatal copiilor nu poate fi gasit, de aceea, acum, tutorele copiilor a devenit chiar primarul din Montevarchi, Silvia Chiassai Martini, scrie ansa.it, potrivit observator.tv.

Copiii primesc astistenta zilnica, de oameni din parohie care la aduc mancare pentru pranz, iar gustarea si cina, de catre voluntari.

O masina este parcata zi si noapte, in fata casei, cu un voluntar, gata sa intervina in caz de urgenta medicala.

De afara, un alt voluntar vorbeste cu copiii, care se uita pe balcon. In plus, copiii mentin contactul cu mama prin apeluri video. In timpul noptii, un numar de telefon este activ cu un operator mereu disponibil pentru orice problema care poate aparea.