Părinți de nota 10

Ești însărcinată și te supără durerile de cap? În niciun caz NU lua acest medicament

Durerile de cap sunt familiare fiecărei femei, iar în timpul sarcinii acestea apar cu o frecvență mai mare și pot fi destul de intense. Sistemul vascular și fondul hormonal suferă modificări. Din acest motiv, circulația sangvină se intensifică, iar capul doare tot mai des. În plus, nu sunt excluse răcelile cu febră și durerile articulare. La prima vedere, s-ar părea că analgezicele obișnuite ar ajuta la eliminarea simptomelor neplăcute. Dar, este oare posibil să beți Citramon în timpul sarcinii? Această întrebare apare la fiecare femeie care se confruntă cu durerile de cap, mai ales în primul trimestru de sarcină.

Înainte de a lua acest medicament, trebuie mai întâi să determinați cauza durerilor de cap. Dacă este vorba despre tensiunea arterială scăzută, atunci cofeina ar putea agrava situația.

Administrarea Citramonei în primul trimestru de sarcină
Citramon la începutul sarcinii este contraindicat, în special în primele 12 săptămâni. Aspirina, care este unul din componentele acestui medicament, diluează sângele, crescând riscul de sângerare, care este periculos atât pentru mamă, cât și pentru făt. Femeile gravide se pot confrunta sângerări uterine în urma administrării Citramonei, ceea ce va duce la o lipsă de alimentație și oxigen la copil.

Acidul acetilsalicilic este una dintre cauzele malformațiilor fetale. În primele etape ale formării tuturor sistemelor și organelor embrionului. Aspirina poate întrerupe aceste procese, astfel încât să apară, de exemplu, subdezvoltarea scheletului.

Cofeina duce la încetinirea dezvoltării fetale, stimulează activitatea cardiacă, crescând frecvența contracțiilor. De asemenea, crește presiunea, care afectează negativ mama, deoarece vasele de sânge și rinichii lucrează în condiții de stres. Luarea citramonei la începutul sarcinii poate duce la avort spontan.

Administrarea citramonei în al doilea trimestru de sarcină
Aceasta este etapa cea mai favorabilă a întregii perioade de gestație. Totuși, durerile de cap își pot face simțită prezența și acum. Administrarea Citramonei în trimestrul doi trebuie coordonată cu medicul care te supraveghează.

Administrarea citramonei în trimestrul III de sarcină
În această perioadă, durerile de cap pot fi mai frecvente și mai intense. Dar este imposibil să beți Citramon la sfârșitul sarcinii, deoarece efectul uneia dintre componentele sale este de a reduce cantitatea de prostaglandină. Ele stimulează activitatea uterină, pregătindu-ți corpul pentru naștere, astfel încât reducerea acestor hormoni poate pune sarcina în pericol și poate afecta travaliul.