Părinți de nota 10

Scrisoarea emoţionantă a unei femei care a născut a doua oară: ”Grijile au fost mai puţine, dar ce lecţie mi-ai dat…”

O femeie care a deveni mamă pentru a doua oară a povestit, prin intermediului unui mesaj făcut public pe internet, ce a simţit când a dat naştere celui de-al doilea copil.

Femeia, care a adus pe lume cel de-al doilea copil, s-a gândit să marcheze momentul printr-o scrisoare emoţionantă. Mesajul ei a fost pe placul multor femei, care s-au regăsit în descrierea făcută de aceasta.

„Ai fost al doilea.

Nu în inima mea, dar altcineva a venit înaintea ta, în timp.

Da, cu tine a fost diferit. Nu am făcut nicio petrecere de dezvăluire a sexului, nici un shower party. Nu am citit toate cărţile şi nu am verificat aplicaţiile în fiecare săptămâna ca să vedem cu ce legumă ai ajuns să semeni în dimensiune.

Nu am făcut la fel de multe poze şi nici nu am petrecut la fel de mult timp gândindu-mă cum va arată părul tău într-o zi călduroasă de vara. Mintea mea a fost mai ocupată, corpul mai obosit.

Grijile cu care m-am confruntat când am devenit mama pentru prima dată au devenit mai puţine, însă în gândurile mele a apărut teama că nu voi putea fi suficientă pentru ţine. Mă întrebam cum voi reuşi să-mi fac inima atât de mare şi de încăpătoare încât să-mi pot împărţi timpul şi energia şi iubirea în mod egal. Apoi, aproape fără să-mi dau seama cum a trecut timpul (căci da, timpul trece mult mai repede a doua oară), ai venit pe lume.

Acel moment magic în care în sfârşit vezi persoana pe care o iubeşţi atât de mult? Nu e un moment singular. Lumea s-a oprit pentru câteva secunde pe care le-am perceput ca pe câteva ore în momentul în care mi s-a făcut cunoştinţă cu ţine şi ţi-am cântat: „la mulţi ani!”.

Şi asta a fost. De atunci am fost a ta. Mama a doi copii. O familie de patru. Şi o, dragul meu, ce lecţie mi-ai dat…

M-ai învăţat cât de sinceri sunt copiii şi că iubirea acoperă atât de multe lipsuri.

M-ai învăţat să încetinesc ritmul vieţii. Să savurez primele daţi şi ultimele, să mă focusez pe ce e cu adevărat important, cum ar fi să-ţi miros părul după baie sau să-ţi păstrez în minte degetele micuţe sau buzele tale perfecte de bebeluş.

M-ai învăţat să fiu mai relaxată, să rad când totul se destramă.

M-ai învăţat cât de puternică pot să fiu şi mi-ai dat o încredere pe care nu ştiam că o pot avea.

Scrisoarea înduişătoare a unui copil: „Dacă eu nu te compar cu altă mamă, tu de ce mă compari cu alt copil?”

Dar, mai mult decât orice, dragostea mea, m-ai învăţat că inima are o mărime incomensurabilă şi că iubirea este antidotul fricii. Aşa că este adevărat.

Nu tu m-ai făcut mama pentru prima dată, dar cu siguranţă m-ai făcut una mai bună”, a scris ea, potrivit demămici.