Părinți de nota 10

Cum scazi febra copilului acasă. Medic pediatru: „Nu plecăm niciodată la spital când cel mic arde”

Ce faci când copilul are febră şi cum poţi lua măsuri imediate, chiar înainte de a ajunge la medic? Doctorul pediatru Diana Zaharia a explicat care sunt paşii pe care părinţii ar trebui să-i urmeze atunci când se confruntă cu această problemă, destul de frecventă în rândul celor mici, indiferent de vârstă.

Fiecare mamă se alarmează atunci când simte că cel mic arde şi e important să ştie că prima dată trebuie să facă în aşa fel încât febra să scadă sub 38 de grade. Abia apoi îl poate scoate pe copil din casă, pentru a merge la medic.

„Febra este un motiv al prezentării tuturor părinţilor cu copilul la camera de gardă. Trebuie să ştim că febra este un mecanism de apărare. Pe noi nu ne sperie febra şi ne sperie semnele asociate. Ar fi foarte important ca părintele să înveţe că copilul trebuie să primească antitermic în momentul când febra trece peste 38 de grade, aşteaptă să descrească ascensiunea termică, apoi pleacă cu el către consult”, a explicat specialistul, la Antena 3.

„Nu plecăm niciodată când copilul are febră. Recomandăm părinţilor, într-un pleduleţ de bumbac, cu apă călâie să îl împacheteze de sub axilă, până la genunchi. Nu păţeşte nimic la plămâni, nici apă la plămâni, nu pneumonie, absolut nimic”, a explicat Diana Zaharia, medic pediatru.