Părinți de nota 10

Povestea unei femei însărcinate, confirmată cu coronavirus: ”Sunt extenuată fizic și emoțional”

Femeia originară din Marea Britanie, însărcinată în 34 de săptămâni, povestește că a avut primele simptome în urmă cu o săptămână. Simptomele au început cu un gât uscat, urmat la câteva zile de tuse și dificultăți respiratorii. A sunat la medicul de familie și a fost chemată la un consult, fără a fi suspectată vreo secundă de infecție cu coronavirus, în condițiile în care nu călătorise în nicio zonă de risc. În sala de așteptare, se afla și o bătrână legată la un tub de oxigen, mai spune aceasta.

Femeia mai povestește că a fost consultată fără echipament de protecție și i s-a spus că nu este nevoie să se autoizoleze, dacă nu a fost în nicio zonă de risc. În schimb, i s-a spus să sune în cazul în care începe să se simtă mai rău.

La câteva zile de la vizita la medic, simptomele au început să se agraveze, așa că a sunat din nou la medicul de familie pentru un consult.

„Am urmărit cu mare atenție conferința de presă susținută de premier alături de medici și oameni de știință, în cadrul căreia s-a anunțat că oamenii nu vor mai fi testați pentru coronavirus doar pe baza locului unde au călătorit, ci vor fi testați în funcție de simptome. Vineri m-am trezit în încercarea de a respira, după ce noaptea abia am putut să dorm din cauza tusei. Am sunat medicul de familie și i-am explicat că mi s-a spus să sun, dacă mă simt mai rău și chiar mă simt mai rău. Mi s-a spus că nu pot să mai consulte pacienți care tușesc și că este nevoie să sun la urgențe.”, povestește aceasta.

Femeia mai scrie că a fost nevoită să aștepte 90 de minute până când cineva i-a preluat apelul, iar ulterior persoana care a răspuns i-a spus că este nevoie să sune medicul de familie și că nu există nicio șansă să aibă coronavirus, dacă nu a fost în nicio zonă de risc.

După mai multe apeluri la medicul de familie și la urgențe, nimeni nu voia să îi facă testul pentru coronavirus, pentru că nu era spitalizată și nu călătorise în nicio zonă de risc. În cele din urmă, femeia a fost chemată de medicul de familie să se prezinte la cabinet pentru testare. Diagnosticul oficial a fost COVID-19.

„În concluzie, sunt extenuată fizic, mental și emoțional. Simt că toate astea puteau fi simplificate. Dacă guvernul nostru era mai rapid în materie de ghidare, nu aș fi fost nevoită să mă prezint la medicul de familie, unde probabil am dat virusul și altora, inclusiv unei femei vulnerabile de la care nu îmi pot lua gândul.”, a mai scris femeia.