Părinți de nota 10

Monica Anisie, anunț de ultimă oră: “Nu se îngheață anul școlar”

Ministrul Educației, Monica anisie, a declarat pentru edupedu.ro că nu se pune problema ca anul școlar să fie înghețat. Ministrul a mai precizat că în acest moment specialiștii din Minister încearcă să găsească cea mai bunp strategie de urmat.

Monica Anisie, anunț de ultimă oră: “Nu se îngheață anul școlar”
Contactată de Edupedu.ro, Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat în această dimineață că “nu se îngheață anul școlar. Îndemn la calm și la repsonsabilitate. La momentul acesta, după ce vom ieși din perioada aceasta de stare de urgență, vom analiza care sunt măsurile cele mai bune care să vină în sprijinul elevilor și studenților. Dar nu se pune problema înghețării anului școlar“.

Declarația Monicăi Anisie vine la numai o zi după ce președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență și a anunțat că școlile vor fi închise.

Luni, într-o videoconferință, Monica Anisie a declarat că școlile vor rămâne închise până când nu va mai exista niciun pericol pentru copii.

“Suspendarea cursurilor a facut ca scoala sa se mute in spatiul de acasa. Alaturi de echipa mea din minister am lucrat pentru a identifica cele mai bune solutii pentru elevi si cadrele didactice. Cursurile suport online reprezinta o astfel de solutie și incurajez profesorii sa le foloseasca.

Pentru că suntem constienti ca nu in fiecare casa ajunge internetul am decis ca MEC să încheie si un parteneriat cu TVR, prin care colegii mei cadre didactice pot ajunge prin lectiile lor la cat mai multi elevi. Pentru inceput, am ales ca cei caror ane adresam prin Teleșcoala sa fie elevii care trebuie sa continue pregatirea pentru examenele nationale, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, în cadrul unei discuţii prin videoconferinţă.