Părinți de nota 10

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în frigider. Efectul e uimitor

Bicarbonatul de sodiu e celebru pentru multiplele sale întrebuințări. Acest produs uimitor nu este doar un simplu ingredient pentru gătit, ci poate funcționa precum un balsam de rufe, o soluție de spălat pe jos, ca pesticid împotriva dăunătorilor din grădină etc. De asemenea, bicarbonatul de sodiu îți poate fi de un real ajutor și pentru curățarea frigiderului.

Probabil ai observat că de multe ori frigiderul poate prinde un miros neplăcut care pătrunde în alimente și le strică gustul. Ei bine, poți scăpa simplu și eficient de această problemă cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Acest ingredient este recunoscut pentru capacitățile sale antiseptice, dar și pentru faptul că este un odorizant natural remarcabil.

Așadar, pentru a scăpa de mirosul neplăcut din frigider tot ceea ce trebuie să faci este să combini bicarbonatul de sodiu cu apă și cu oțet, după care cu un burete să freci interiorul firgiderului. Astfel, resturile de mâncare și de grăsime vor dispărea și, în același timp, și mirosul neplăcut. După ce ai făcut acest pas, poți adăuga bicarbonat de sodiu într-un pahar și să-l așezi pe un raft cât mai deasupra în frigider. În acest fel, mirosurile neplăcute vor fi absorbite de acest ingredient.

De asemenea, mai poți combate mirosurile neplăcute din frigider și cu ajutorul cafelei sau a boabelor de orez. Se pune cafea proaspăt măcinată într-un recipient fără capac. Cafeaua va acoperi mirosurile de mâncare. Boabele de cafea înlătură şi alte mirosuri din locuință, mai ales mirosul de țigară.

O altă soluție eficientă este zeama de lămâie, care elimină cu ușurință mirosul de pește și de usturoi. În acest sens, trebuie doar să storci o lămâie, iar sucul obținut să-l pui într-un recipient pe raft în frigider. La fel se poate proceda şi cu alte citrice precum portocale sau chiar mandarine.