Părinți de nota 10

Ce medicamente și alimente e bine să ai în casă, în caz de carantină la domiciliu

Este important să facem o diferență clară între pregătirea înțeleaptă și necesară și cumpăratul haotic. În niciun caz, nu aceasta este soluția. Este important să ne păstrăm calmul, să inventariem ce avem deja și să facem o listă cu ce ne trebuie în situația în care ieșirile din casă este bine să fie făcute cât mai rar.

Departamentul pentru Securitate Internă din SUA a realizat deja un plan de pregătire în caz de pandemie, care include și un stoc minim recomandat cetățenilor americani ca măsură de prevenție în caz de pandemie generată de coronavirus.

Acesta include următoarele lucruri: medicamente pentru gripă și răceală, calmante pentru dureri și vitamine. Stocuri de medicamente necesare pentru 2 săptămâni – pentru persoanele care urmează tratamente. Ghidul menționează că, în cazul unei pandemii, cei mai mulți oameni vor fi capabili să se trateze singuri, la domiciliu.

Ce trebuie să ai în casă din punct de vedere al alimentației și al igienei
Săpun, șampon și crema hidratantă
Dezinfectanți
Spirt
Soluții de spălat pe jos dezinfectante
Apă (deși și apa de la robinet este în ordine). Accentul nu trebuie să cadă pe apă
Trusă de prim ajutor: în special bandaje, benzi, peroxid de hidrogen (pentru dezinfectare);
Elemente de igienă intimă (absorbante și pampers pentru familiile cu copii)
Lapte praf pentru bebeluși (dacă este cazul)
Mălai, orez, paste, fasole, cartofi
Nuci, alune, caju, fructe deshidratate, batoane de cereale, un borcan de miere
Suc de roșii
Conserve de carne și pește
Vitamine – cele mai importante vitamina C, vitamina D, Echinacea, suplimente cu zinc, bomboane de gât, o sticlă cu albastru de metilen, pastile cu propolis

Să nu uităm și de igiena emoțională, dacă este să petrecem mult timp în casă, e bine să vă revizuiți titlurile de cărți pe care doreați de mult să le citiți, filmele pe care doreați să le vedeți sau exercițiile aerobice pe care le-ați tot amânat din lipsă de timp.

Mai mult decât oricât, trebuie menținute o stare de pozitivism, optimism, încredere. Frica este foarte periculoasă și de nedorit în aceaste situații. E bine să ne gândim că după orice furtună apare și soarele, este necesar să nu disperăm și să învățăm din lecții. Lecțiile acestea dure sigur vor aduce o schimbare în bine și o responsabilizare.

SURSA: doctorulzilei.ro