Părinți de nota 10

Raed Arafat: „Unii oameni isi bat joc de masurile luate de autoritati dupa inchiderea scolilor”

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a afirmat ca sunt unii oameni care „isi bat joc de masurile luate de autoritati, in ceea ce priveste prevenirea raspandirii corononavirusului.
Acesta a declarat ca dupa anuntul inchiderii scolilor au aparut reclame la cluburi de vacanta unde copiii pot sta impreuna pentru ca parintii sa mearga la serviciu”.

„Noi luam masura de a inchide scolile ca sa reducem contactul si sa reducem posibilitatea de raspandire si apar reclame pentru cluburile dupa scoala sau cluburile de vacanta, ca sa nu le spuna after school si cu o suta de lei pe zi sa pui copiii toti impreuna acolo. Asta inseamna ca masura pe care am luat-o nu mai are niciun rost”, a afirmat Raed Arafat marti seara la Antena 3.

Astfel de cluburi vor fi interzise
Raed Arafat a precizat ca astfel de reclame au aparut in Galati. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta urmeaza sa interzica functionarea unor astfel de „cluburi”.

Raed Arafat a anuntat totodata ca autoritatile iau in calcul inchirierea unor unitati hoteliere sau pensiuni in care sa fie cazati cei aflati in carantina institutionalizata si ca a cerut prefectilor sa gaseasca hoteluri sau pensiuni care sa poata fi inchiriate pentru carantina, sub paza.

„Ati vazut , am avut o persoana carantinata care a devenit pozitiva, aici nu e de glumit. Persoana asta putea sa intre in contact cu nu stiu cate persoane, persoana care e la Bucuresti, la Gerota sunt aproape de o suta de contacti. Sa inteleaga toata lumea: masurile care se iau, chiar daca par dure inumane, par poate pentru unii injuste, e singura solutie sa impiedicam o raspandire rapida si sa trecem de la o faza de inceput rapid la faza in care se lupta acum Italia” a mai spus Raed Arafat.

Loading...