Părinți de nota 10

Inscrierile efective clasa pregatitoare, suspendate. Ce trebuie sa faca parintii

Ministerul Educatiei a anuntat noi masuri dupa inchiderea scolilor. Evaluarea psihosomatica a copiilor si inscrierile efective la clasa pregatitoare vor fi suspendate.

Parintii vor putea sa isi exprime optiunile pentru clasa pregatitoare doar online in perioada in care scolile vor fi inchise. Pentru finalizarea inscrierii, va fi insa nevoie de validarea formularului la scoli, a anuntat Ministerul Educatiei intr-o videoconferinta.

Aurelia Stanculescu, directoarea directoarea Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala (CMBRAE – institutia din Capitala care realizeaza evaluarea psihosomatica a copiilor), a declarat ca “in perioada suspendarii cursurilor, se suspenda si evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatica a copiilor”.

„In momentul in care se reiau cursurile, reluam activitatea de evaluare. Calendarul de inscriere in clasa pregatitoare se prelungeste cu o saptamana de la data reluarii cursurilor“, a precizat Aurelia Stanculescu, directoarea Centrului Centrului Municipiului Bucuresti de Resurse si Asistenta Educationala, pentru Edupedu.ro.

Validarea inscrierilor a fost prelungita
Aceasta a adaugat ca, in acest moment, au mai ramas 24 de gradinite unde psihologii trebuie sa efectueze evaluarea psihosomatica a copiilor, dintr-un total de 177 de unitati cu nivel de invatamant prescolar in Capitala.

Inscrierea pentru clasa pregatitoare se va realiza in continuare, online, iar validarea inscrierii se va prelungi cu o saptamana, dupa deschiderea scolilor. Totodata, si activitatea de evaluare psihosomatica pentru clasa pregatitoare se va amana pana dupa reluarea cursurilor. Numarul elevilor afectati de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.”

Loading...