Părinți de nota 10

Flirtul este sănătos și te face mai atrăgătoare

Flirtul, o conversație cu aluzii erotice, o privire cu semnificații, o bătaie din gene și alte câteva semnale transmise prin limbajul trupului. Asta ar fi, pe scurt, definiția flirtului.

Îndeobște, o femeie implicată deja într-o relație serioasă consideră că ar trebui să uite toate aceste date ale flirtului. S-ar numi, nu-i așa, că, dacă are deja pereche, nu există motive să facă (vorbele din popor sunt atât de elocvente!) ochi dulci altui bărbat. Dar flirtul nu este numai uvertura unei relații, ci mult mai mult: beneficii pentru sănătate, pentru psihic, ba chiar pentru întreținerea relației. Să le luăm pas cu pas.

Flirtul, sănătate curată
În timpul flirtului, organismul eliberează mai ceva ca-n timpul actului sexual dopamină, serotonină și adrenalină, neurotransmițători recunoscuți ca responsabili cu fericirea. Până la urmă, un flirt reușit te scapă de stres și, implicit, de bolile cauzate de el. În plus, senzația aceea de necunoscut, aventuros, periculos (o, Doamne, se vede că nu prea mai socializăm față în față!) nu face decât să-ți susțină tonusul.

Încredere de sine crește dacă flirtezi
Da, faptul că un necunoscut îți pică în plasă, cum s-ar spune, nu face decât să-ți crească încrederea în tine. Pentru că poți flirtra cu succes și la 18 ani, și la (uneori chiar mai stilat) 50 de ani. Și ce poate fi mai… extra pentru o femeie trecută de 50 de ani decât să se simtă frumoasă, interesantă, dorită?!

Rezultate clare
În mod obișnuit, flirtezi când te interesează să cucerești un bărbat anume. Dar flirtezi și când ai o relație clară și vrei doar să-ți mai verifici… abilitățile. Sau atunci (asta nu-i prea frumos!) când vrei să obții anumite avantaje materiale. Un flirt reușit îți aduce bărbatul dorit sau te poate lămuri că îl ai deja acasă. Una peste alta, flirtul este bun din când în când. Totul e, dacă ai deja partener pe care-l iubești, să nu exagerezi într-ale testării și verificării. Nu de alta, dar cel de-acasă s-ar putea să nu guste chestia cu „repetiția e mama învățăturii“.

Cu propriul iubit
Ei bine, poți flirta, da, cu iubitul tău. Jocul acela de gesturi și zâmbete, de priviri și promisiuni, de vorbe cu dublu înțeles și mișcări încet languroase se transformă pe neștiute în cel mai eficient preludiu, pentru că pregătește imaginația, nu numai instinctul. În plus, să flirtezi cu partenerul din când în când nu face decât să… împrospăteze situația. Prin urmare, nu uita să flirtezi, chiar dacă sunteți la marginea patului!

♥ Doar 18% din femei își dau seama când cineva flirtează cu ele. Și 36% din bărbați. Și asta, deși femeile apelează mai des la flirt.

Flirtul în cifre
√ 55% semnale transmise prin limbajul corpului √ 38% semnale transmise prin felul de a vorbi (ton jos, rostire înceată a cuvintelor)

√ 7% semnale transmise direct prin comunicarea verbală

♥Bărbatul adevărat iubește doar două lucruri – pericolul și joaca. Din acest motiv își dorește să aibă aproape femeia, una dintre cele mai periculoase jucării. (Friedrich Nietzsche)

7 idei pentru un flirt de succes
√ Chiar dacă tu ai început (este stabilit deja științific, femeile sunt îndeobște cele care inițiază flirtul), nu te arunca și la propuneri. Bărbații sunt încă puțin conservatori și, dacă-i propui tu o întâlnire, s-ar putea să te țină de… „prea ușor de abordat“.

√ Aruncă-i priviri semnificative, apoi uită o vreme de el. Dacă simți că-și pierde atenția, reia contactul vizual cu subînțeles.

√ Zâmbește.

√ Aranjează-ți hainele cât mai încet, întârziind asupra zonelor pe care le consideri că te avantajează.

√ Aranjează-ți părul (știau ei, cei din vechime, când spuneau că părul este cea mai ispititoare parte a femeii).

√ Nu vorbi prea serios.

√ Nu sări calul – cu alte cuvinte, nu te arunca să fii prea directă în discuție, pomenind hodoronc-tronc despre sex.