Părinți de nota 10

12 alimente care combat artrita

Dacă suferi de artrită, este important să alegi cu grijă alimentele pe care le consumi. Îți oferim mai jos o listă cu cele mai utile opțiuni.

  • 5 poziții de yoga pentru tonifierea abdomenului
  • 3 exerciții pentru durerile de spate 100% eficiente
  • Este posibil să fii fericit? Reflecții asupra fericirii
  • Artrita provoacă dureri care variază în funcție de dietă, de nivelul de activitate fizică și chiar de vreme. Știai că există alimente care combat artrita pe care ar trebui să le incluzi în dieta ta zilnică?

Trebuie să optezi pentru ingrediente care te ajută să ameliorezi durerea și să-ți îmbunătățești mobilitatea. În plus, trebuie să reduci consumul de produse care îți înrăutățesc situația.

Mai jos, îți oferim o listă de alimente care combat artrita și te ajută să te bucuri de o stare mai bună de sănătate. Nu uita însă să discuți cu medicul tău înainte de a face schimbări drastice în dietă.

Alimente care combat artrita
Bananele

Deschidem lista de alimente care combat artrita cu delicioasele banane. Bananele sunt un aliment foarte sănătos, fiind ideale pentru persoanele care suferă de artrită.

Bananele sunt bogate în potasiu și conțin numeroase vitamine și minerale, cum ar fi acid folic, vitamina B6 și vitamina C. Toate aceste elemente ajută la diminuarea efectelor artritei. În plus, fibrele din banane sunt benefice pentru sistemul digestiv.

Mango și merele
Chiar dacă mango este un fruct sezonier și uneori destul de scump, acesta este un aliment foarte bogat în antioxidanți.

Acest fruct are un conținut ridicat de vitamina E și beta-caroten. S-a dovedit că aceste elemente sunt foarte utile în prevenirea agravării anumitor tipuri de artrită.
La rândul lor, merele au multe beneficii pentru sănătate, printre care reducerea tensiunii de la nivelul articulațiilor. Astfel, ele pot combate atât durerea, cât și lipsa de mobilitate asociată cu artrita.
Nucile
Există mai multe tipuri de nuci care ajută la reducerea inflamațiilor din corp, deoarece conțin grăsimi sănătoase. Acest avantaj este foarte util pentru pacienții cu artrită. Nucile braziliene și caju sunt printre cele mai bune opțiuni.

Soia
Multe produse din soia pot fi benefice dacă ai artrită, dar nu la fel de folositoare dacă suferi de gută.

Știm cu toții că soia poate fi consumată în diverse moduri. Totuși, se pare că sortimentele fermentate, cum ar fi miso, tempeh sau tofu sunt cele mai eficiente în reducerea durerii și a inflamațiilor provocate de artrită.

Citeste continurea pe dozadesanatate.ro