Părinți de nota 10

10 simptome ale leucemiei care nu trebuie ignorate

Unele dintre aceste afectiuni pot fi cauzate din alte motive, mai putin severe. Este important ca atunci cand descoperiti ca ceva s-a mai adaugat din cele mentionate mai jos, ar trebui sa va prezentati unui medic pentru un control.

Purificarea aerului din locuință: modalități
5 decorațiuni din hârtie buretată
5 greșeli în decorarea băii la tine acasă
Știi care sunt principalele simptome ale leucemiei? Acest termen se referă la tipul de cancer care afectează țesuturile ce formează sângele din corp. Leucocitele (globulele albe) sunt afectate în mod direct, întrucât boala se caracterizează prin valori anormale ale acestor celule.

Leucocitele sunt o parte importantă a sistemului imunitar. Acestea se dezvoltă și se distribuie în funcție de nevoile organismului.

La pacienții cu leucemie, măduva osoasă produce globule albe în mod neregulat. În plus, funcționarea lor este defectuoasă, drept pentru care ele nu mai sunt eficiente în apărarea organismului.

Pe măsură ce cancerul avansează, apar complicații și în producția altor celule sanguine, cum ar fi eritrocitele (globulele roșii) sau trombocitele. În această fază, anemia și hemoragiile se agravează și crește riscul de contractare a altor tipuri de infecții.

Cel mai îngrijorător este faptul că mulți oameni nu cunosc sau confundă manifestările cauzate de acest tip de cancer cu alte afecțiuni, ceea ce împiedică diagnosticarea timpurie a bolii. Tocmai de aceea, în rândurile care urmează îți prezentăm 10 simptome ale leucemiei care nu trebuie ignorate.

1. Simptome ale leucemiei: pete roșii sau vineții pe piele

Cunoscute sub denumirea medicală de petechii, aceste pete roșii sau vineții apar în grupuri pe piept, spate sau brațe. Petechiile rezultă în urma coagulării sângelui și a îngreunării circulației. Multe persoane le confundă cu erupții obișnuite.

2. Dureri de oase sau articulare
Există multe boli care pot provoca dureri de oase sau de articulații. În cazul leucemiei, acest simptom este cauzat de acumularea de leucocite defectuoase.

Pacienții simt o durere acută sau surdă de intensitate variată, aceasta depinzând de zona afectată.

3. Dureri de cap

Durerea de cap este unul dintre cele mai ignorate simptome ale leucemiei. Aceasta este prezentă în mod deosebit în cazurile de leucemie acută, fiind severă și de durată.

Durerile de cap apar din cauza restricțiilor de la nivelul circulației sanguine către creier și coloana vertebrală. Este o manifestare asemănătoare contracțiilor vaselor sanguine specifice migrenelor.

4. Glande inflamate
Când leucemia compromite producția de leucocite și eritrocite, abilitatea organismului de a lupta împotriva infecțiilor se diminuează. Această situație duce la modificarea proceselor inflamatoare din corp.

Drept urmare, pacientul se confruntă cu glande sau ganglioni limfatici inflamați sau cu noduli mici, dureroși, de culoare albastră sau mov.

5. Oboseală și slăbiciune
Cancerul nu este primul lucru care îți trece prin minte atunci când te simți obosit/ă sau slăbit/ă. Însă acestea pot fi, din păcate, simptome ale leucemiei.

Scăderea producției de eritrocite sănătoase afectează abilitatea organismului de a transporta oxigen și nutrienți către celule, fapt care provoacă anemie și oboseală cronică.

Citeste continuarea aici