Părinți de nota 10

Cea mai gustoasa budinca de paine

Vrei sa prepari o reteta simpla si gustoasa? Cauta painea pe care o mai ai in casa si fa o budinca de paine. Dupa reteta acesta vei avea cea mai gustoasa budinca de paine. Se face rapid, fara complicatii in bucatarie si este o cina perfecta sau un desret rapid.

Ingrediente: Franzela 200 g, oua 4, coaja de lamaie, rom, stafide 80 g, zahar 150 g, lapte 500 ml, zahar vanilat, 100 de grame de unt topit

Mod de preparare: Franzela se taie felii subtiri si, apoi, fiecare se taie in 4 bucatele. Se pun intr-o tava, se dau la cuptor si, cand incep sa se coloreze, se scot si se stropesc cu unt, apoi se pun intr-un vas de sufleu.

Ouale se amesteca bine cu zahar, pana se inspumeaza. Adauga coaja rasa de lamaie si putina esenta de rom. Aduaga laptele si omogenizeaza bine. Se toarna amestecul peste franzela prajita, impreuna cu stafidele. Lasa combinatia sa stea circa 15 minute pentru ca laptele sa fie absorbit de paine.

Da la cuptor budinca pentru circa 30 de minute la foc potrivit. Cand este aproape gata presara deasupra zahar pudra si lasa budinca in cuptor, la foc mai iute pentru cateva minute, pentru ca zaharul sa caramelizeze usor.

Lasa budinca sa se racoreasca putin si serveste-o direct din vasul in care s-a copt. Este perfecta simpla dar merge foarte bine cu sirop de ciocolata, sirop de fruste, fructe din dulceata sau frisca.

Eu am servit-o cu iaurt gras pe care l-am batut cateva minute cu o lingura de zahar pudra si cateva picaturi de esenta de rom. Delicios!

Se rastoarna relativ greu asa ca e mai bine sa treci peste aceasta incercare. O poti aduce la masa in vsul in care s-a copt pentru ca are o ”fata” foarte frumoasa.

Daca o vrei rasturnata unge bine vasul inainte de a pune painea, cu unt si rastoarn-o imediat ce ai scos budinca din cuptor.

Citeste si:

Budinca de paine
Budincă de pui. Simplu, rapid, dietetic, gustos
Budinca de cafea
Budinca de vara

Loading...