Părinți de nota 10

6 motive ascunse pentru care nu poți rămâne GRAVIDĂ. Dacă încerci de mult timp și nu ai reușit… asta e cauza

Principalii factori care reduc șansele de a avea un copil sunt bine cunoscuți: nașterea și alăptarea, folosirea pastilelor contraceptive, fumatul excesiv. Cu toate acestea, foarte des chiar și absența acestor motive nu garantează că vei rămâne gravidă.

IATĂ 6 MOTIVE ASCUNSE PENTRU CARE NU POȚI RĂMÂNE GRAVIDĂ:

1. Cunsumul mare de grăsimi

Consumul de grasimi trans – gasit in produse de patiserie, pizza, gustări precum chips-uri, alimente prajite – poate avea un impact negativ asupra fertilitatii, ceea ce inseamna ca ovulatia nu are loc. Încearcă să limitezi consumul acestor alimente, consumându-le în loc de carbohidrați sănătoși, poate provoca un risc crescut de apariție a unei tulburări ovulatorii de până la 73%. Atunci când carbohidrați trans-grași, este mai bine să mânânci gustări cum ar fi banane, cereale integrale, migdale sau iaurt cu fructe de padure.

2. Prea mult sport

Sportul îți poate îmbunătăți fertilitatea într-o anumită măsură, dar este important să stabilești cantitatea potrivită de exerciții fizice. Făcând prea mult poate afecta echilibrul energetic și poate afecta negativ ciclul reproductiv. Cercetările au arătat că un exercițiu zilnic lung și intens îți poate afecta capacitatea de a rămâne gravidă. Moderarea este cheia pentru menținerea sănătății.

3. Indicele de masa corporală este scăzut

Având un IMC mai mic decât normal, poți aveaun risc crescut de disfuncție ovariană, infertilitate și naștere prematură. Tulburările de alimentație pot fi asociate cu un IMC mai mic și uneori pot afecta în mod negativ menstruația și fertilitatea. Dacă te simțiți incapabil să ții evidența nutriției, poți utiliza aplicații specializate care îți vor urmări caloriile și greutatea, precum și alte simptome legate de sănătate.

4. Partenerul tău este mult prea stresat

Studiile arată că fertilitatea unui bărbat este afectată în mod semnificativ de factorii de stres în viață, inclusiv stresul de la muncă, in familie și din viața socială. A fi în imposibilitatea de a face față acestor probleme are cel mai mare impact negativ.

5. Folosești un lubrifiant greșit

Pentru a îmbunătăți șansele unei sarcini, alege cu atenție tipul de lubrifiant corect pentru tine. Vestea bună: există lubrifianți care pot fi benefici pentru fertilitatea masculină. Unele au un nivel adecvat de pH (7,2-8,0). Altele conțin ioni de magneziu și calciu care imită fluidele naturale ale corpului. De asemenea, s-a dovedit că uleiul pentru copii poate funcționa.

6. Calcule greșite

Uneori e greu să faci previziuni exacte, mai ales dacă perioada ta este neregulată. Cu toate acestea, tehnologia chiar te poate ajuta. Există aplicații precum Flo Period Tracker (gratuite pentru iOS și Android ) care fac predicții precise ale ciclului. În plus, odată ce rămâi gravidă, poți să păstrezi aplicația prin trecerea la modul de sarcină și să te bucurai de informații despre dezvoltarea copilului și de informații personalizate despre sănătate.

Cam acestea ar fi cele mai importante lucruri care ar putea să-ți stea în cale, dacă vrei să dai naștere unui copilaș. Dacă ești și tu în această situație extreme de neplăcută, încearcă să respecți aceste reguli și vei vedea rezultatele.