Părinți de nota 10

Lectie de viata: Doi strabunici din Dorohoi isi cresc stranepotii dupa ce au fost abandonati de parinti

Doi strabunici din Dorohoi au oferit o adevarata lectie de viata pentru multi dintre noi. Chiar daca traiesc in saracie si sunt foarte bolnavi nu au renuntat la cei doi stranepoti, pe care ii cresc de cand erau mici, dupa ce au fost abandonati de parinti. Mama i-a parasit pe micuti, iar pe tatal lor nu l-au cunoscut niciodata.

Copiii sunt premianti la scoala
Cu toate ca au lipsuri mari, strabunicii au facut eforturi uriase pentru a-i creste. Micutii merg la scoala si chiar sunt premianti. Sunt sarguinciosi si vor sa aiba o viata mai buna, de aceea invata foarte bine, asa cum i-au indrumat strabunicii.

Cu privirea calda si curioasa, cei doi frati traiesc intr-o baraca mica, insa plina de dragoste, dragostea strabunicilor. Ei le sunt si mama, si tata, si profesori si alinare. Narcis are 12 ani, iar strabunicii l-au crescut de cand avea doar cateva luni. I-au indrumat primii pasi si in viata si l-au invatat sa fie un luptator. Pe Rares l-au luat la ei acasa dupa ce mama i-a parasit pe cei doi definitiv.

Strabunicii au renuntat si la medicamente
Din pensia de cateva sute de lei le cumpara micutilor rechizite si mancare. Niciodata nu pleaca la scoala fara pachetel. Bunica are grija ca din putinul lor sa aiba mereu ce manca.

Din pacate, strabunicii nu au bani sa le plateasca microbuzul ca sa mearga la scoala, iar micutii parcurg zilnic patru kilometri ca sa mearga la cursuri.

Strabunica, care are doar cateva clase, ii ajuta pe cei mici la teme „Mamaia nu a uitat matematica. Ai grijă ca ai facut acolo urat. Fa frumos”, le spune mereu batrana.

Chiar daca nu au jucarii si nici gadgeturi, Rares si Narcis sunt fericiti si inconjurati de iubire. Au invatat sa se bucure de viata simpla si de natura. Desi sunt bolnavi si sufera de mai multe boli, strabunicii nu ar renunta sub nicio forma la nepoti. Au ales sa nu isi mai cumpere medicamente, ca sa le ofere lor minimul necesar.