Părinți de nota 10

Fii așa cum vrei tu! Viața e prea scurtă ca să fii cum VOR ALȚII!

Lecții de viață pentru copii!

Ceea ce spunem și ceea ce facem devine o lecție pentru copilul nostru. Faptele și cuvintele noastre sunt nenumărate, dar anumite lucruri, principiile noastre de viață, trebuie mereu întărite și reamintite celor mici, pentru a putea deveni semințele viitorului lor. Iată 100 de lecții spuse în cuvinte simple, prin care poți crea un destin extraordinar pentru copilul tău:

1. Fii bun. Lumea nu va putea rezista multă vreme, fără bunătate. Un copil care învață de mic compasiunea și altruismul este, cu adevărat, un om al viitorului.

2. Învață recunoștința. Fiecare zi, fiecare persoană iubită sunt un dar. Nu trebuie să le considerăm de la sine înțelese. Recunoștința este răsplata extraordinară pentru tot ceea ce am primit de la viață.

3. Renunță la teamă. Teama ne încătușează, este marele obstacol care ne împiedică să vedem mai departe decât cei din jurul nostru. Cu cât vom avea mai puțină frică, cu atât vom urca pe culmi mai înalte.

4. Ești complet prin tine însuți. Ceilalți sunt o parte esențială a vieții tale, dar nu trebuie să depinzi de nimeni pentru a te simți o ființă întreagă.

5. Tratează-i pe toți ceilalți cu respect. Nu contează de unde vin sau cum arată, ce fac sau în ce cred, cum trăiesc și dacă sunt diferiți față de tine. Arată-le iubire și acceptă-i așa cum sunt.

6. Dă întotdeauna o mână de ajutor. Nu te lăsa oprit de limitări egoiste, nu amâna și nu închide ochii când cineva are nevoie de tine. Doar așa vei deveni un om superior.

7. Învață din greșeli. Eșecul este cel mai bun învățător, pentru că te face mai rezistent la frustrare, mai limpede în decizii, mai responsabil și mai atent la consecințele faptelor tale.

8. Trăiește în prezent. În felul acesta te vei bucura mai mult de ce-ți oferă fiecare clipă.

9. Simte-te invincibil. Acesta este un exercițiu permanent al minții, care o va transforma, încetul cu încetul. De câte ori întâlnești un obstacol peste care simți că nu poți trece, exersează.
Poate că unele probleme nu vor fi rezolvate, dar vei experimenta sentimentul de a fi de neînvins.

10. Păstrează-ți mereu curiozitatea vie. Momentul când încetăm să mai fim curioși este momentul când încetăm să mai creștem.

11. Visează lucruri mărețe. Poate că sună ca un clișeu, dar ce altceva ne poate scoate din cotidian?

12. Nu renunța niciodată la imaginație. Pe măsură ce devenim adulți, ne pierdem capacitatea de a căuta miraculosul, vedem, din ce în ce mai mult, lucrurile în alb și negru. Acest lucru se întâmplă pentru că renunțăm la creativitate și imaginație. Este esențial să abandonăm din când în când logica, să privim cerul și să vedem ce povești putem crea.

13. Fii cât de optimist poți, de câte ori poți. Viața nu este totdeauna ușoară, dar, dacă înveți să cauți mereu partea plină a paharului, sigur va deveni mult mai suportabilă.

14. Îndrăznește. De multe ori ne oprim din visele noastre, pentru că nu avem curaj să cerem. Chiar dacă atunci când suntem respinși suferim, este mai dureros să avem regrete mai târziu pentru ezitările noaste.

15. Spune întotdeauna „Te rog” și „Mulțumesc!”.

Vezi mai mult pe qbebe.ro