Părinți de nota 10

Cel mai bogat om de pe pământ este OMUL SĂNĂTOS!

Eliberarea, explicata printr-o pilda plina de intelepciune

O pilda indiana povesteste cum Narada, marele mistic indian, pleca in vizita la Dumnezeu. Cantand la veena (n.r. instrument indian cu coarde), Narada a intrat in padure, trecand pe langa un intelept in varsta, care se ruga in liniste la umbra unui copac.

Batranul intelept l-a abordat pe Narada: “Mergi la Dumnezeu, stiu asta, pune-i te rog urmatoarea intrebare din partea mea – am facut o sumedenie de eforturi, cat pentru trei vieti, de cate mai e nevoie? Cat timp mai trebuie sa astept? Cand ma voi elibera? Rogu-te, intreaba-l”.

Narada a zambit si i-a spus simplu: “Bine”.

Pe masura ce si-a continuat drumul, pe cealalta parte a unei carari din padure a observat un tanar care dansa si canta la ektara (n.r. instrument muzical) sub un alt copac. Glumind, Narada l-a intrebat pe tanarul baiat: “Ti-ar placea sa ii pui o intrebare lui Dumnezeu? Ma duc la El, iar inteleptul care sta putin mai incolo vrea sa ii puna o intrebare, m-am gandit ca si tu ai vrea”.

Tanarul si-a vazut de dansul lui in continuare, ignorandu-l complet.

Dupa cateva zile insa, Narada s-a intors. Mergand la batranul intelept, i-a spus asa: “L-am intrebat pe Dumnezeu. A spus ca e nevoie de inca 3 vieti”.

Batranul s-a enervat teribil si a inceput sa arunce cu tot ce avea la indemana. A aruncat Scripturile tipand: “Este incorect. Inca 3 vieti?!”.

Narada a plecat mai departe, ajungand si la tanarul care inca dansa. I s-a adresat astfel: “Cu toate ca nu mi-ai raspuns la intrebare si ca nu ti-ai dorit sa pui nicio intrebare, eu totusi l-am intrebat pe Dumnezeu despre tine. Acum insa, ma intreb daca sa iti spun sau nu. Dupa ce am vazut furia batranului intelept, ezit”.

Insa tanarul l-a ignorat si de aceasta data, dansand in continuare. Narada s-a hotarat sa ii spuna: “Atunci cand am intrebat, Dumnezeu a spus <>”

Tanarul atunci a inceput sa danseze si mai intens, spunand: “Atat de repede?! Sunt atat de multi copaci in lume si atat de multe frunze… si asta e tot ce primesc? Atatea vieti cate frunze sunt in copacul acesta? Doar atat?”.

Se spune ca exact in acel moment, tanarul s-a eliberat.

Loading...