Părinți de nota 10

Bebelușul de 5 luni – singurele progrese care contează cu adevărat

Progresele bebelușului de 5 luni – micuțul începe să-și lucreze mușchii abdominali
Pentru a deveni mobil, micuțul tău va trebui să lucreze asupra mușchilor abdominali. Majoritatea activităților zilnice vor implica mobiliate și căutarea de stabilitate.

Mulți bebeluși sunt capabili să stea în funduleț, dar doar pentru câteva momente deoarece devine foarte plictisitor pentru ei.

Este posibil ca unii dintre bebeluși să fi descoperit capacitatea de a se rostogoli înainte și înapoi. Cei mai mulți dintre micuți vor putea să aleagă obiectele care îi interesează, iar pe restul să le înlăture.

Când ar trebui să existe un motiv de îngrijorare?
Dacă observi că mișcările puiului tău sunt prea agitate sau dacă vezi că preferă o parte a corpului față de cealaltă, este foarte important să anunți pediatrul. Incapacitatea de a-și dezlega picioarele sau de a apăsa atunci când picioarele sunt așezate pe o suprafață plană, poate fi, de asemenea, un motiv de îngrijorare.

Progresele bebelușului de 5 luni – micuțul devine mai curios
La cinci luni, majoritatea bebelușilor devin din ce în ce mai conștienți de modul de utilizare a mâinilor. Dexteritatea lor este din ce în ce mai bună, la fel ca întinderea și rezistența lor la prindere.

La această vârstă, copilul tău va duce toate obiectele mai gură pentru a le investiga.

Când ar trebui să existe un motiv de îngrijorare?

Când bebelușii au mișcări sacadate și nu par să fie conștienți de mâinile lor sau nu reușesc să le coordoneze., ar putea avea nevoie de atenție suplimentară din partea medicului pediatru.

Progresele bebelușului de 5 luni – micuțul devine mai vocal
Când un bebeluș atinge vârsta de 5 luni, gângurelile pe care le-a început la vârsta de 4 luni ar trebui să fie din ce în ce mai puternice. Vei începe să auzi o mulțime de oooo și aaaa de la puiul tău.

Împreună cu această vocalizare, este posibil să observi copilul cum ascultă când vorbești cu el, înainte de a răspunde prin propriul limbaj.

Când ar trebui să existe un motiv de îngrijorare?

Dacă puiul tău nu intenționează să să fie prea vocal, ar trebui să-i aduci la cunoștință acest lucru medicului pediatru.

Sursa: Suntmamica.ro