Părinți de nota 10

10 semne SIGURE că ești GRAVIDĂ

Când rămânem însărcinate, nu începe să bâzâie vreo alarmă, ci apar doar simptome legate de modificările hormonale, care pot fi însă cam înșelătoare – mai ales în cazul simptomelor timpurii.

Când vei observa simptomele?

Vei începe să le observi după 7-10 zie de la ovulație. Este recomandat să îți faci testul de sarcină după ce observi întârzieri ale menstruației.

Iată câteva simptome care ar putea indica faptul că vei avea un bebeluș:

1. Temperatura bazală ridicată

Temperatura bazală crește, datorită progesteronului, până în momentul ovulației și, dacă ești însărcinată, nivelul său va rămâne ridicat. Dacă nu, va cădea și îți va veni ciclul.

2. Menstruație întârziată

Dacă ți-a întârziat, nu înseamnă neapărat că ești gravidă – poate esti doar foarte stresată sau e un semn de boală ori e efectul secundar al vreunei intervenții chirurgicale. E posibil chiar să îți vină ciclu și pe timpul sarcinii.

3. Grețurile

Acestea pot să apară oricând, nu numai dimineața, în timpul primului trimestru de sarcină și, rareori, chiar și în al doilea. Poți încerca ghimbirul, ca remediu natural.

4. Schimbarea sânilor

Sfârcurile s-ar putea închide la culoare, ar putea deveni sensibile, venele din această zonă s-ar putea mări, la fel ca și micile umflături de pe areole.

5. Exces de mucus cervical

Creșterea nivelului de progesteron poate duce la mucus cervical în exces.

6. Oboseala

Oboseala apare datorită schimbărilor metabolismului, care trebuie să îți îngrijească corpul tău și pe cel al copilului care se formează, astfel că s-ar putea să vrei să te odihnești foarte mult.

7. Urinare frecventt

Embrionii secretă hCG, un hormon de sarcină care mărește cantitatea de sânge din zona pelviană. Urmarea: vei merge des la toaletă, dar vei urina puțin.

8. Crampe

În timpul sarcinii, crampele sunt perfect normale, fiindcă fătul impinge în pereții uterului. Dacă apar însă și sângerări, mergi la doctor, ca să afli dacă e cazul să te temi de un avort spontan sau nu.

9. Scurgeri de sânge

Acestea sunt de obicei de culoare roz, sunt cauzate de implantarea embrionului în mucuoasa uterului și apar înainte de termenului în care ar trebui să-ți vină ciclu.

10. Miros fin

În timpul sarcinii mirosul ar putea să se intensifice și ți s-ar putea face rău de la alimente care înainte nu te deranjau.

Loading...