Părinți de nota 10

Nimic nu valorează mai mult decât LINIȘTEA SUFLETULUI!

Liniştea sufletească, povestea ciobanului!

Bogăția de cele mai multe ori nu vine din averi, statuturi socilale, sau din acumulări de bunuri, adevăratele valori ale bogăției este împăcarea cu tine, și echilibrul sufletului. Vă voi relata o scurtă poveste a unui rege care a aflat ce înseamnă să fii cu adevărat bogat.

Într-o zi, regele se plimba abătut şi se gândea la o mulţime de probleme pe care le avea în regat. O mulţime de gânduri îi acaparaseră mintea şi regele era îngrijorat că nu va putea găsi rezolvare la toate.

Pe drum, regele s-a întâlnit cu un cioban care îşi păştea turma de oi pe păşuni. Ciobanul era foarte vesel şi jovial, iar regele a remarcat asta de la distanţă.

Atunci când regele l-a întrebat pe cioban de ce este atât de fericit, acesta, fără să ştie că stă de vorbă cu regele, îi spune: “N-ar trebui să fiu fericit? Sunt mai fericit chiar şi decât regele nostru!”

Regele s-a mirat şi i-a cerut ciobanului să dovedească cele spuse: “Averea mea este toată natura asta ce mă înconjoară. Soarele îmi dă căldură şi lumină în fiecare zi, cerul albastru mă răsfaţă, iar valea asta pe care o vezi în faţa ochilor îmi dă linişte sufletească. Am suficienţi bani cât să duc o viaţă normală. Acum, spune-mi, regele are asemenea bogăţie?”

Regele a realizat atunci că adevărata bogăţie nu o reprezintă banii, ci liniştea sufletească.

Loading...