Părinți de nota 10

N-am timp să-i urăsc pe cei care nu mă suportă! Sunt ocupat să-i iubesc pe cei care mă iubesc!

Când este cazul să închei o relație de prietenie?

Dacă o relație de prietenie este neechilibrată și simți că dăruiești mai mult decât primești, poate a venit momentul să reanalizezi situația. Să închei o relație de prietenie este un veritabil montagne russe emoțional. Însă, când stai să te gândești logic, realizezi că o despărțire este cea mai bună soluție.

Pe măsură ce timpul trece, este firesc să întâlnești oameni noi și să stabilești legături cu anumite persoane speciale. Însă câteodată este indicat să nu lași chiar pe oricine să pătrundă în cercul tău de prieteni.

Nu uita, nu este niciodată ușor să pui capăt unei relații de prietenie. Acest lucru este adevărat chiar și atunci când relația respectivă nu te ajută să avansezi și îți strică dispoziția.

Nu trebuie să îți fie rușine să te distanțezi de cei care îți fac rău. În fond, oamenii sunt schimbători. Este posibil să alegi să urmezi un drum diferit față de cel al prietenilor tăi.

Despărțirile pot fi foarte dureroase. Cu toate acestea, dacă o relație de prietenie prezintă următoarele 9 trăsături, pune-i capăt cât mai curând posibil.

7 motive să închei o relație de prietenie

1. Relația este unilaterală

Dacă o relație de prietenie este dezechilibrată și nu reușești să remediezi situația, este posibil ca prietenul respectiv să nu te aprecieze așa cum tu îl apreciezi pe el. Nimic nu este mai obositor ca încercarea constantă de a face pe plac unui prieten. De fapt, acest comportament îți poate afecta stima de sine.

Ai încheiat contactul cu vreun prieten, iar acesta nu a făcut nimic pentru a remedia situația? Poate ar fi bine să nu îți mai irosești energia și timpul pe o persoană căreia nu îi mai pasă de tine.

2. Prietenul respectiv te manipulează

Închei o relație de prietenie când ești manipulat

Trebuie să pui capăt unei relații de prietenie atunci când simți că ai uitat cine ești cu adevărat și că nu poți fi autentic alături de prietenul sau prietena respectivă.

O relație de prietenie sănătoasă presupune ca ambele persoane să își poată împărtăși sinele interior fără a profita unul de celălalt. Dacă lucrurile nu stau astfel, reevaluează relația și gândește-te bine dacă într-adevăr merită să o menții.

3. Prietenul respectiv te trage în jos

Când începi să te simți răspunzător pentru comportamentul prietenului tău deoarece se comportă într-un mod îndoielnic, este posibil ca acesta să te tragă în jos. Nu uita, expresia „cine se aseamănă se adună” este considerată a fi o regulă de aur de către mulți dintre noi.

Asta înseamnă că, dacă prietenul tău este privit negativ de ceilalți, este posibil ca aceștia să te vadă și pe tine în același mod. Mai mult, nu este exclus să începi să imiți comportamentul negativ al prietenului tău.

Ține seama de faptul că natura umană presupune imitarea instinctivă a oamenilor din jurul nostru. Scopul acestui comportament este adaptarea și supraviețuirea în cadrul grupului. Din acest motiv, dacă o relație de prietenie îți afectează comportamentul în mod negativ, cel mai bine este să îi pui capăt.