Părinți de nota 10

CÂT DE ADEVĂRAT! Ești de acord?

Diferentele intre generatii se pare ca este un fenomen care transcende timpurile si nu tine cont nici de zone geografice, el se intalneste pretutindeni. Apare cel mai des sintetizat in “pe vremea mea…” – spus cu nostalgie si regret, sau in “tineretul din ziua de azi!”- spus pe ton de repros sau dispretuitor. Caci cel mai des generatia anterioara se simte superioara celei care-si traieste copilaria si tineretea in prezent.

Reprosuri sunt de ambele parti dar realitatea este ca mai degraba acest conflict este pornit si intretinut de adulti, desi si noi la randul nostru am fost “denigrati” in tinerete de generatia anterioara- sau poate tocmai de aceea.

Ce li se reproseaza copiilor, tinerilor actuali de catre generatia anterioara?

Dar ce nu li se reproseaza?! In linii mari aceeasi lucruri care li se reprosau si lor:

Ca nu mai invata cum se invata “pe vremuri”;
Ca au preocupari superficiale;
Ca sunt prea excentrici in imbracaminte/machiaj/comportament;
Ca nu au respect pentru cei varstnici;
Ca “nu se stiu distra”;
Ca pierd timpul cu tehnologia moderna.
Daca ar fi sa facem o retrospectiva sincera, ne-am da seama ca aceleasi lucruri ni se reprosau si noua si cat de frustrati si neintelesi ne simteam!

Ne acuzam copiii si adolescentii ca pierd prea mult timp cu internetul, noua ni se reprosa ca ne uitam prea mult la televizor, pe cand “inainte nu era program la tv decat sambata si duminica!”. Ni se pare ca se imbraca ciudat si aiurea, dar si noi eram vazuti ca deplasati cu tinutele noastre de “metalisti” sau “depechari”, ca erau prea scurte fustele sau prea stramti pantalonii, ca nu ne stim distra si ca discotecile noastre nu se compara cu seratele si ceaiurile dansante ale parintilor sau bunicilor nostri!

Ce ne reproseaza noua, generatiilor mature, adolescentii?

Dupa cum cred ca intuiti deja, aceleasi lucruri care le reprosam si noi parintilor:

Ca nu ii intelegem;
Ca nu suntem “open-minded”, ca suntem prea inchistati;
Ca avem impresia ca le stim pe toate;
Ca nu suntem asa “cool” ca ei.

Vezi aici articolul integral

Loading...