Părinți de nota 10

Nu exista copii dificili. Dificil este sa fii copil intr-o lume cu parinti prea obositi si prea ocupati

Este dificil sa fii parinte. E greu si obositor, in timp ce copiii par sa aiba cea mai mare energie din lume. Zilele trecute am auzit multi parinti spunand ca au copii dificili, ca nu ii asculta si ca au prea multa energie.

Este greu, insa noi, parintii, ne gandim cat de greu este si pentru ei, sa stea mereu in asteptarea mamei sau a tatalui, care vin obositi de la munca si nu mai au rabdare si pentru ei? Traim pe graba, intr-o lume prea epuizata, prea ocupata, fara rabdare.

Si eu mi-as dori cateodata ca fiica mea sa stea linistita macar 3 minute. Sa doarma putin mai mult dimineata, ca sa ma odihnesc si eu mai mult, fara sa fiu nevoita sa strang jucarii inca de la primele ore ale zilei.

Cand o privesc in tacere, jucandu-se si vazand-o cat de fericita este, ma intreb daca nu cumva cer prea mult de la ea. Si ma intreb cat este vorba despre energia ei si cat este vorba despre nivelul meu de rabdare. Imi dau seama ca ea isi doreste pur si simplu sa se joace, sa petreaca timp cu mine, insa eu sunt cea care nu are rabdare deoarece ajung sa fiu epuizata de ganduri, de munca, de rufele pe care trebuie sa le spal sau sa le strang, de cumparaturile pe care trebuie sa le fac si altele.

Viata este vazuta de ea cu alti ochi, iar pentru mine este greu sa mai fiu copil. O greseala pe care o facem multi parinti, care ne lasam dominati de cotidian.
Mereu suntem pre graba si putine sunt momentele pentru noi. Cu acest ritm nebun al vietii nici nu ne vom da seama cat de mult gresim. Cat de simplu ar fi sa avem rabdare cu copiii nostri.

Vrem liniste din partea lor, in timp ce mintea noastra este mereu in agitatie. De fapt noi ne dorim liniste pentru gandurile noastre care ne ataca ca niste portavoci. Vrem prea multe lucruri de la copiii nostri pe care nici noi nu suntem in stare sa le aplicam.