Părinți de nota 10

Inainte de a jigni o femeie, adu-ti aminte ca tot O FEMEIE ti-a dat viata!

Sa fii mama, sa te ingrijesti zilnic ca fiul sau fiica ta sa aiba nu doar nevoile de baza indeplinite, ci si sa aiba un program variat, scoala adecvata, servicii medicale corespunzatoare, stimulari intelectuale, o viata sociala activa – toate acestea sunt arhisuficiente pentru a le incadra pe mame in categoria ”super-oameni”.

Ce faci, insa, atunci cand cariera de mama 24/7 este doar una dintre numeroasele fatete ale unei personalitati multiple, conturata astfel datorita cerintelor lumii moderne? Ce te faci cand, pe langa toate cele de mai sus, mai ai un serviciu la care nu poti / nu vrei sa renunti, pentru ca iti aduce niste bani de care nu te poti lipsi in bugetul familiei, sau pentru ca iti aduce niste provocari de care ai nevoie, sau din ambele motive? Cu alte cuvinte, care sunt resorturile la care apelezi pentru a putea evolua performant – la nivelul la care societatea de azi intelege performanta – pe o diversitate de planuri? Cum poate fi o mama din Romania mileniului 3, in acelasi timp…

• Un angajat valoros

Trebuie sa fii asta, nu numai pentru implinirea ta profesionala, ci si pentru ca un salariu decent iti asigura un standard de viata pe care doresti sa-l asiguri copilului tau. Ce te costa insa aceasta identitate? Munca intensa, ore peste program, implicare in proiecte, deplasari, perfectionari, cursuri. Toate cuantificate in timp, stres, consum psihic si fizic.

• Bucatar-sef

Chiar daca nu ai pretentia de a atinge diversitatea culinara si rafinamentul gastronomic al maestrilor din marile restaurante si chiar daca programul zilnic nu mai permite pranzul traditional in familie, orice mama isi doreste pentru familia ei mancare proaspata si de calitate. Asta inseamna in principal timp, timp pentru a face piata in cautarea ingrendientelor sanatoase si pentru a petrece in bucatarie orele necesare prepararii meselor.

• Partener de joaca

Chiar daca toate celelalte activitati ale unei mame sunt destinate in final bunastarii celor mici, nimic nu se compara cu timpul petrecut cu ei. E adevarat, salariul tau le asigura lucrurile materiale; menajul le e necesar pentru a avea conditii normale de viata. insa nicio promovare profesionala de-a ta si niciun piure de cartofi cu tocanita pe care l-ai gatit pentru cina nu se compara, conform standardelor copiilor, cu timpul petrecut cu ei. Dezbraca-ti, asadar, deux-piece-ul corporatist, scoate-ti sortul de bucatareasa si intra macar pentru putin timp in lumea papusilor si a cavalerilor neinfricati.

• Meditator

Probabil la orice varsta, dar in special la varste mici, copiii au nevoie de supraveghere si sprijin pentru a-si putea indeplini obligatiile de scolari. Fii pregatita, astfel, ca dupa ce ai dus la bun-sfarsit un proiect de achizitii la care ai lucrat saptamani in sir, sa iti reamintesti ecuatiile de gradul doi sau detaliile bataliei de la Verdun.

• Sofer

Daca vrei sa oferi o educatie completa copilului tau, il vei duce, dupa orele de serviciu, la inot, karate, pian, engleza, teatru. Sau variatiuni pe aceeasi tema.

Citeste mai mult pe desprecopii.com

Loading...