Părinți de nota 10

Frigul are extrem de multe beneficii pentru copii: 6 motive sa iasa afara iarna

Incurajarea copiilor sa iasa afara in orice moment al anului ii ajuta pe acestia sa constientizeze daca le este prea cald sau prea frig si, in timp, sa invete sa se imbrace singuri pentru orice anotimp.

De asemenea, daca afara ploua nu este recomandat sa ii atentionezi imediat sa isi ia umbrela. Este suficient sa ii anunti ca ploua. Ei vor putea face astfel conexiunea ca vor avea nevoie de o umbrela, de pelerina de ploaie sau de cizme. Daca vor decide sa plece fara umbrela, se vor intoarce cu siguranta dupa ea. Aceasta tehnica este o modalitate de a le spori independenta si de a le oferi posibilitatea sa aiba grija de ei insisi.

Frigul are beneficii pentru copii pentru ca ii face mai rezistenti
Copiii care petrec o mare parte din zi in aer liber, indiferent de conditiile meteorologice, devin mai rezistenti si se adapteaza mai usor la schimbarile din viata, pentru ca invata sa se joace si sa se dezvolte chiar daca conditiile externe se schimba, arata un studiu realizat in cadrul unei Scoli forestriere, unde peste 2.000 de copii au petrecut 12 saptamani.

Frigul le dezvolta creativitatea
Vremea ploioasa sau zapada ii poate ajuta pe cei mici sa isi dezvolte creativitatea pentru ca se pot juca diferit fata de zilele calduroase. Pot desena pe pamantul umed, iar de zapada pot profita in numeroase feluri: pot construi oameni de zapada, igluri. Asadar, iarna si jocurile ei nu trebuie ratate de niciun copil.

Se pot bucura de schimbarile anotimpurilor
In general, toamna si iarna copiii pleaca de acasa direct la scoala. De la scoala din nou acasa. Abia daca apuca sa priveasca strazile, cerul si tot ceea ce ii inconjoara. Traiesc schimbarile anotimpurilor in functie de cliseele pe care le invata la scoala. Dar observa ei cu adevarat ce schimbari se produc in fiecare anotimp? Cu siguranta nu! De aceea este foarte important ca micutii sa iasa in aer liber si sa se bucure de jocurile si frumusetea fiecarui anotimp. Sa vada cum primavara aduce totul la viata sau cum toamna ruginie face ca peisajele sa se transforme in unele de basm.

Frigul are beneficii pentru copiii intarindu-le sistemul imunitar
Stiati ca de fapt frigul nu imbolnaveste? Unul dintre principalele motive din cauza carora copiii se imbolnavesc mai des iarna este faptul ca ei stau inchis prea mult timp cu altii copii in spatii inchise si cu mai putina ventilatie decat vara. Spatiile inchise sunt un teren perfect pentru inmultirea si raspandirea virusurilor.

Un alt beneficiu al frigului pentru copii este miscarea
Miscarea in aer liber, chiar si in sezonul rece, este esentiala pentru sanatatea copiilor. II ajuta sa doarma mai bine, reduce riscul aparitiei obezitatii in copilarie si intareste sistemul imunitar. In plus, traim intr-o tara in care frigul nu este cu adevarat periculos, facand comparatie cu alte zone ale planetei. „Copiii cresc sanatosi in intreaga lumea, chiar daca traiesc la Polul Nord, in desert sau in tropice. Si o fac frumos”, spune Andrew McMartin de la Wildearth.org. Este vorba doar despre evaluarea fiecarei situatii si alegerea unor haine adecvate pentru fiecare anotimp.

Surse: kidshealth.org

Loading...