Părinți de nota 10

6 GREȘELI frecvente atunci când faci un TEST DE SARCINĂ

Testele de sarcină reprezintă o modalitate ușoară și exactă de a afla dacă ești însărcinată. Sunt ieftine și sunt disponibile în majoritatea magazinelor și farmaciilor. Deși sunt foarte precise, există o rată de eroare care poate fi provocată chiar de tine. Iată ce greșeli poți face atunci când folosești un test de sarcină:

1. Faci testul prea devreme

Deși stresul și tensiunea par că nu te lasă să aștepți, ar fi in interesul tău să o faci dacă vrei un rezultat precis și corect. Ar trebui să aștepți să vezi dacă îți întârzie “vizita” lunară precedentă actului sexual care te-a pus pe gânduri.

2. Nu aștepți suficient de mult timp pentru apariția rezultatului

Utilizarea unui test de sarcină poate părea un procedeu intuitiv, însă acesta vine cu instrucțiuni explicite pe care ar fi bine să nu le ignori. Deci, fii atentă la intervalul de timp care îți este indicat până la apariția rezultatului. Inițial, pe măsură ce urina traversează suprafața testului, poate părea că ambele linii sunt prezente. Deci, trebuie să aștepți cât îți este indicat- de obicei e vorba de 2 minute, dar variază în funcție de test.

3. Aștepți prea mult timp pentru a citi testul

Din dorința de a fi sigură de rezultatul testului, s-ar putea să ai tendința de a aștepta prea mult. Însă este greșit. De obicei, dacă aștepți mai mult de 5 minute, un test poate afișa rezultatul pozitiv, însă este un rezultat fals.

4. Ignori rezultatul pozitiv

Pe lângă cele menționate mai sus, rareori se întâmplă ca rezultatul pozitiv să fie unul fals. Dacă chiar vrei să fii sigură, mai folosește un test, dar ai grijă să urmezi întocmai instrucțiunile. Însă nu nega acest rezultat și comportă-te în consecință.

5. Ignori rezultatul negativ

Dacă ciclul tot întârzie să apară, iar rezultatul primului test este negativ, ar fi indicat să repeți testul. E posibil să fie vorba de o eroare de utilizare – spre exemplu, ai făcut testul prea devreme , iar organismul tău nu produsese o cantitate suficientă de hCG.

6. Un test de sarcină poate ieși pozitiv nu numai atunci când ești însărcinată

Testul de sarcină testează concentrația de gonadotropina corionica umană HCG- un hormon produs mai ales în timpul sarcinii. Totuși, un test de sarcină poate ieși poziti și fără să fie vorba de un copil. Ca să fii sigură, fă-i o vizită medicului.

Iată din ce alte cauza un test de sarcină poate ieși pozitiv:

1. Medicamente

Medicamente precum cele influențate în tratamentele de fertilizare pot influența rezultatul unui astfel de test.

2. Sarcina chimică

Dacă ai fost însărcinată, iar sarcina s-a încheiat cu un avort spontan, e posibil să se păstreze în organism anumiți hormoni care pot duce la afișarea unui rezultat pozitiv.

3. Urina diluată

Poate că știi deja că e indicat să faci testul dimineața, utilizând prima urină, pentru că atunci concentrația HCG este mai ridicată. Dacă bei multe lichide, urina se diluează și s-ar putea să influențezi rezultatul testului.

4. Boli

Afecțiuni ca infecții la tractul urinar, boli la nivelul rinichilor, chisturi ovariene dar si cancerul ovarian pot duce la apariția eronată a unui rezultat pozitiv.